KNMG

KNMG District Limburg reikt een aanmoedigingsprijs uit tijdens MMSRC

Datum23-04-2008 t/m 23-03-2008
LocatieUniversiteit van Maastricht, Maastricht

Tijdens het Maastricht Medical Student Research Conference op 23 april 2008 reikt KNMG-district Limburg een aanmoedigingsprijs uit aan het best beoordeelde abstract over een holistische benadering van de geneeskunde.

Het Maastricht Medical Students Research Conference (MMSRC) is een congres, dat studenten de mogelijkheid biedt in aanraking te komen met wetenschappelijk onderzoek en het presenteren daarvan. Het MMSRC werd in 1996 opgericht en was een van de eerste congressen in Nederland dat georganiseerd werd door studenten ten behoeve van onderzoek. Al elf jaar lang zetten studenten van de Universiteit Maastricht deze dag op, waarin naast de nodige wetenschap ook tijd is voor ontspanning en inzicht in bijvoorbeeld nieuwe onderzoekstechnieken en toepassingen in de kliniek. De congresdag wordt ingevuld door workshops en lezingen die zowel door professionals als studenten worden gegeven.

In de loop van de jaren is het MMSRC uitgegroeid tot een internationaal studentencongres dat voornamelijk deelnemers ontvangt uit Nederland, België en Duitsland. De twaalfde editie van het congres zal plaatsvinden op woensdag 23 april 2008 in de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. Dit jaar staat het congres in het teken van het thema "Perfection; Mission (im)possible?" Door middel van posters en mondelinge presentaties presenteren studenten de resultaten van hun onderzoek aan het publiek. Een vakjury bestaande uit artsen en professoren van de Universiteit Maastricht zal deze presentaties beoordelen. Er zijn in verschillende categorieën prijzen te winnen. Vanwege de gunstige locatie is het MMSRC zeer toegankelijk voor studenten, onderzoekers en artsen. We verwachten in 2008 minimaal 300 belangstellenden.

Voor meer informatie en het programma van MMSRC 2008 verwijzen wij u graag naar www.mmsrc.nl