Ingezonden persbericht



Bijeenkomst VNO-NCW Rotterdam Pact op Zuid

Omschrijving In 2006 tekenden de gemeente Rotterdam, drie deelgemeenten en vijf woningcorporaties een convenant om een extra impuls te geven aan Rotterdam-Zuid, het Pact op Zuid. Rotterdam-Zuid heeft het in zich om één van mooiste stedelijke gebieden te worden van de regio. Deze partijen besloten om een miljard euro extra te investeren op Zuid in de komende tien jaar. Doelstellingen zijn om het wegtrekken van de middeninkomens uit Zuid te stoppen en de bewonerstevredenheid te verhogen.

Wethouder Dominic Schrijer is de verantwoordelijk wethouder voor het Pact op Zuid dat bestaat uit drie peilers, een economische, sociale en fysieke. Op drie niveaus (buurten, wijken en Zuid) wordt fors geïnvesteerd in woningen voor de middeninkomens, buitenruimte, sportvoorzieningen, jeugd, ondernemerschap en onderwijs. Pact op Zuid kent vijf kanskaarten, grootschalige ontwikkelingen die een enorme impuls aan de ontwikkeling van Zuid gaan geven.

De bekendste kanskaart is Stadionpark (de Kuip en omgeving), dat het sporthart van Rotterdam gaat worden. Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord zal spreken over de sportieve ontwikkelingen op Zuid. Niet voor niets zijn wij te gast in het perscentrum van het stadion. Er liggen plannen om een nieuwe Kuip te bouwen met een capaciteit voor 75 duizend toeschouwers. Op Rotterdam-Zuid droomt men om hiermee ooit het WK voetbal of zelfs de Olympische Spelen binnen te halen.

Datum 23-4-2008
Aanvang 12:00 uur
Einde 14:00 uur
Accommodatie Stadion Feijenoord
Van Zandvlietplein 1
3077 AA ROTTERDAM
010 432 75 55

VNO-NCW West
Postbus 93073
2509 AB Den Haag
t. 070-3490824
f. 070 349 08 08

----------