Datum: 20080423 Titel: NCD-voorzitter Willem Hollander vertrekt Arnold zegt: ANP perssupport, index Titelbalk gaf:

NCD-voorzitter Willem Hollander vertrekt

Willem Hollander, voorzitter van het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD) heeft te kennen gegeven medio april 2008 om persoonlijke redenen terug te willen treden. Het bestuur van het NCD respecteert dit besluit van haar voorzitter. Tijdens de Algemene Vergadering van Leden op 23 april 2008 hanteert Hollander de voorzittershamer voor de laatste maal.

Tot 23 april 2008 blijft Hollander de externe relaties van het NCD onderhouden. Vice-voorzitter Erik van Laar neemt zolang de verenigingszaken voor zijn rekening. Tijdens de Algemene Vergadering van Leden zal het bestuur aandacht schenken aan de inspanningen en resultaten van Hollander het NCD als een vereniging van betekenis in de picture te houden.

Het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD) is de belangenorganisatie van ruim 3600 directeuren en commissarissen van middelgrote en grote ondernemingen en maatschappelijke organisaties. Leden zijn op persoonlijke titel lid en werkzaam in ruim 3000 bedrijven die gezamenlijk meer dan 2,5 miljoen werknemers vertegenwoordigen met een totale omzet van 560 miljard euro. Behalve belangenbehartiging werkt het NCD aan de professionalisering van het vak directeur en het vak commissaris, onder meer in samenwerking met TiasNimbas Business School en Nyenrode Business Universiteit. De netwerkfunctie van het NCD staat borg voor formele en informele uitwisseling van kennis en ervaring.
Links: http://www.ncd.nl