Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Crossmedia innovatie door MKB

Event: Open Innovatie Matchmaking voor het MKB in de Creatieve industrie 23 april, 14-17 uur, Creatieve Fabriek Hengelo (O)

Voor ondernemers die in open innovatie in de creatieve industrie een kans zien om concepten van diensten en prototypes door te ontwikkelen naar markt, organiseert het Telematica Instituut de Meet&Greet "Crossmedia Innovatie". Dit vindt plaats tijdens The Match, georganiseerd door Creatieve Bedrijvigheid Twente; de juiste plek voor iedereen die zich wil mengen in het netwerk van Creatief Ondernemerschap.

Programma
Het Telematica Instituut laat aan de hand van onderzoek, prototypes en demonstraties zien dat er volop kansen liggen voor het MKB op het gebied van ICT-innovatie in de creatieve industrie. Tijdens presentaties wordt o.a. ingegaan op het combineren van bestaande content met nieuwe multimediavormen. Tevens komt aan de orde hoe je virtuele netwerken kunt gebruiken voor marketingdoeleinden en productinnovatie en hoe je intuïtieve communicatiemiddelen inzet om sociale verbondenheid te versterken. Het programma is bedoeld voor het MKB en laat zien hoe innovatie, interactieve media en ondernemerschap hand in hand kunnen gaan..

Aanmelden
Aanmelden kan via mkb.telin.nl. Deelname is kosteloos. Meer informatie over het programma of het Telematica Instituut is verkrijgbaar via 053 4850485 bij Marije Teerling.

Telematica Instituut
Het Telematica Instituut verricht samen met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid toegepast onderzoek naar ICT-oplossingen, met als resultaat innovatie. Steeds meer bedrijven zien deze samenwerking als een efficiënte innovatiestrategie. Zo wordt een brug geslagen tussen wetenschappelijke kennis en de toepassing ervan in bedrijfsleven en maatschappij. De samenwerking biedt het MKB de kans haar kennis te vergroten op het gebied van ICT. Daarnaast kunnen ondernemers state-of-the-art concepten en prototypes doorontwikkelen naar marktrijpe producten/diensten. Deelname biedt verder toegang tot het open innovatienetwerk: een vruchtbare ontwikkelomgeving voor nieuwe producten en diensten.

Creative Challenge Call, THE MATCH, 23 april (12-22 uur). Deelnemende partijen in dit event zijn o.a. Oost-NV, Telematica Instituut, AKI, Saxion, Universiteit Twente, Industrial Design Centre, Stichting Fris, ROV van Twente en Metropool. Het is bedoeld om Creatieve Ondernemers en Creatief Talent samen te brengen in één Meet&Greet.


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht