Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 11 april 2008

Woensdag 23 april vindt bij debatcentrum TUMULT in Utrecht de slotbijeenkomst van de debatreeks 'de Verborgen Stad' plaats. Na vijf bezoeken aan verschillende wijken in de stad, wordt vanavond de karavaan van initiatieven en wijkbewoners die 'goed zijn voor hun wijk' gepresenteerd.

De reeks 'De Verborgen Stad' heeft de afgelopen maanden de wijken Kanaleneiland, Lombok, Overvecht, Hoograven en Leidsche Rijn bezocht. Hierbij stond Nieuw Cultureel Burgerschap centraal en kwamen diverse burgerinitiatieven aanbod. Burgerinitiatieven van mensen die de wijken maken en zorgen voor samenhang in tijden van globalisering en internet. Maar wat was dat ook weer: Nieuw Cultureel Burgerschap? En wat heeft dat met de verschillende actieve bewoners van de Utrechtse wijken te maken? Hoe staan die in dit Heldenjaar in de kijker? Vanavond komen deze initiatieven nog een keer aan bod en geeft wethouder Cees van Eijk zijn visie op de toekomst. Dit keer vindt het debat plaats in het centrum van de stad bij debatcentrum TUMULT aan het Domplein.

Met o.a.: Soheila Najand, Stichting InterArt; Cees van Eijk, wethouder Integratie Utrecht; Anita Afshar, Moedercentrum de Stabij; Fatima Rahrouh, Ladyfit en Judith Metz, 't Groene Sticht. Met columns van o.a.: Pax, artistiek leider St. Habek. Soula Notos, stand up comédienne en Chris Keulemans, publicist treden op als moderators.

Datum: woensdag 23 april 2008
Tijd: 20.00 -21.30 uur
Locatie:TUMULT, Domplein 5, Utrecht
Entree vrij


---


- Einde persbericht -

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met TUMULT 030-2332430 of Kosmopolis Utrecht 030- 2303892 www.tumultdebat.nl / www.kosmopolisutrecht.nl


---- --