Ingezonden persbericht


Directeuren mbo opleidingen horeca en Koninklijk Horeca Nederland tekenen samenwerkingsconvenant

Woerden, 17 april 2008 - Op woensdag 23 april aanstaande ondertekenen de directeuren mbo opleidingen horeca en Koninklijk Horeca Nederland samen een convenant waarin ze hun intentie tot verdergaande samenwerking bevestigen. Het convenant is een uitwerking van de ambitie om de aansluiting van het onderwijs op de vraag van de markt verder te verbeteren. De convenantpartijen hanteren hierbij het uitgangspunt dat het bedrijfsleven en scholen elkaar nodig hebben om tot goed beroepsonderwijs te komen. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd voor de feestelijke ondertekening van het convenant op woensdag 23 april a.s. om 15.00 uur bij Koninklijk Horeca Nederland in Woerden.

In het convenant worden afspraken gemaakt over het vergroten van de betrokkenheid van bedrijven bij het onderwijs, verdere verbetering van communicatie tussen onderwijs en branche en het vernieuwen van lesprogramma's in samenwerking met het bedrijfsleven. Ook wordt aandacht besteed aan mogelijke concurrentie door horecafaciliteiten bij scholen en spreken beide partijen zich uit tegen een verplichte (stage)vergoeding van leerbedrijven aan scholen.

Het verbeteren van de betrokkenheid van de horecabranche bij het onderwijs en van de communicatie tussen scholen en bedrijven leidt tot een verbeterde aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Landelijke kaderafspraken zorgen voor onderwijs dat voor het bedrijfsleven herkenbaar is. Daarnaast zorgt het convenant er voor dat het bedrijfsleven zich betrokken opstelt richting het onderwijs. Deze kaderafspraken worden vervolgens regionaal verder uitgewerkt en aangevuld zodat er ruimte blijft voor regiospecifieke wensen.

Het convenant moet worden gezien als een groeidocument, waarbij het aanhalen van banden tussen branche en onderwijs centraal staat.

|                                                                          |
|Noot voor de redactie - 

Ingezonden persbericht