Ingezonden persbericht


ISD Noordoost en VKB sluiten convenant

Op woensdag 23 april 2008 tekenen ISD Noordoost, de sociale dienst voor Delfzijl, Loppersum en Appingedam en de Volkskredietbank Appingedam een convenant. Met dit convenant bevestigen de organisaties formeel hun reeds bestaande samenwerking in de strijd tegen schulden en armoede. Schulden en armoede vormen de belangrijkste bronnen voor sociale uitsluiting en gezondheidsproblemen. Ze bemoeilijken voor uitkeringsgerechtigden de weg naar betaald werk en brengen veel mensen ongewild in een uitkeringssituatie.

Naast bevestiging van de bestaande samenwerking, is het convenant een opmaat naar een intensievere samenwerking tussen de sociale dienst en VKB op het gebied van schulden- en armoedepreventie. Zo is inmiddels gestart met het aanbieden van een budgetcursus voor nieuwe bijstandsgerechtigden: "Meer voor minder". Uniek voor dit convenant is dat deze budgetcursus vanuit preventief oogpunt ook aangeboden gaat worden aan vijftien medewerkers van het werkvoorzieningschap Fivelingo.

Extra subsidiering

De deenemende gemeenten hebben besloten de gelden uit de Tijdelijke Subsidieregeling Schuldhulpverlening 2006 beschikbaar te stellen aan de VKB Appingedam voor preventiewerkzaamheden. Het kan gaan om de eerder genoemde cursus "Meer voor minder", maar ook om individuele adviesgesprekken of budgetcoaching van bijstandsgerechtigden of medewerkers van het werkvoorzieningschap.

Delfzijl, 22 april 2008

---



Ingezonden persbericht