Ingezonden persbericht


Persbericht, 31 maart 2008

'Morrison krijgt een zusje' ook als luisterboek

Voorgelezen door Sjoerd Kuyper

MORRISON krijgt een zusje , vanaf 23 april in de bioscoop maar vanaf begin april ook als luisterboek te verkrijgen. Voorgelezen door Sjoerd Kuyper zelf.

Sjoerd Kuyper is niet alleen bekend vanwege zijn bekroonde boeken, maar ook van musical en film. Zijn liedteksten voor de hooggeprezen musical Turks Fruit werden onderscheiden met de John Kraaijkamp Musical Award. Op dit moment werkt hij aan de muzikale familie voorstelling De Diepvriesdames van Annie M.G. Schmidt. De film Het zakmes werd veertien maal bekroond. Onlangs is Het zakmes opgenomen in de canon van de Nederlandse film. Eind april 2008 brengt Bos Bros. in samenwerking met Warner Bros. de familiefilm Morrison krijgt een zusje uit. Tegelijkertijd verschijnt het gelijknamige luisterboek.

Het verhaal
Morrison is een aandoenlijk jongetje van vijf jaar. Een heel gelukkig jongetje, totdat... de nieuwe baby komt. Want dan is er geen plaats meer voor Morrison, dan moet hij naar zijn tante in het klooster. Morrison stelt alles in het werk om dat te voorkomen. Eerst loopt hij weg, maar als dat mislukt heeft hij een beter plan. Niet hij moet weg, de baby moet weg. En dat plan lukt. Alle grote mensen zijn in paniek. Pas als de baby weer terecht is, begrijpt Morrison dat het nooit de bedoeling was om hem voor altijd naar zijn tante te sturen en is hij blij met zijn nieuwe zusje.

Morrison heeft alles in zich om een publiekslieveling te worden. Want Sjoerd Kuyper heeft met Morrison krijgt een zusje een zowel bijzonder geestig als ontroerend verhaal geschreven. Sjoerd leest zijn verhalen voor als geen ander dat kan. Jong en oud zal genieten van dit luisterboek. Het luisterboek is voorzien van geluidseffecten en de titelsong "Alle Vogels" gezongen door Bastiaan Ragas en Chantal Janzen.

MORRISON krijgt een zusje is een 2cd luisterboek, heeft een consumentenadviesprijs van ¤ 6.99 en verschijnt medio april.



Ingezonden persbericht