Gemeente Rotterdam
21 april 2008

Wethouder Bolsius presenteert 'nieuw' Leuvehoofd

Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte) presenteert op woensdag 23 april 2008 de oplevering van het volledig vernieuwde Leuvehoofd. Het plein aan de voet van monument de Boeg is voorzien van een nieuwe luxe bestrating, nieuw straatmeubilair en nieuwe openbare verlichting. Door de officiële oplevering van het Leuvehoofd te bekronen met het aansteken van de vernieuwde verlichting wordt de Boeg weer in zijn oude glorie hersteld.

De vernieuwing van het Leuvehoofd is een onderdeel van het project Aquarel. Dit project heeft als doel om beeldbepalende plekken van de stad, zoals de stadsentrees, kleine stadspleinen, de belangrijkste toegangswegen naar het centrum en de omgeving van metrostations, te verbeteren.

Monument de Boeg is in 1975 door Prinses Margriet onthuld ter nagedachtenis aan de bemanningen van koopvaardijschepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen zijn. De Stichting Koopvaardijpersoneel 1940-1945 heeft een plaquette met de betekenis van het monument, een van de belangrijkste oorlogsmonumenten van Nederland, aangebracht op het monument.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Programma:
20.50 u verzamelen bij de trappen naast het monument
21.00 u toespraak wethouder Lucas Bolsius
21.10 u onthulling van monument de Boeg, fotomoment
21.15 u toespraak de heer Visser van de Stichting Koopvaardijpersoneel 1940-1945
21.20 u onthulling van de plaquette

Noot voor de redactie/