Gemeente Rotterdam

Nr. 63

22 april 2008

NB: Embargo tot 23 april, 16.00 uur

Erasmusspeld voor Rob Streevelaar

Op woensdag 23 april krijgt Rob Streevelaar de Erasmusspeld uitgereikt door wethouder Orhan Kaya van participatie en cultuur. Hij krijgt de gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet en enthousiasme voor het Rotterdamse muziekonderwijs. Rob Streevelaar neemt op 23 april afscheid als directeur van de SKVR Muziekschool.

Rob Streevelaar is als zevenjarige leerling begonnen bij de SKVR Muziekschool. Hij vertrok toen hij aan zijn conservatoriumstudie begon, maar keerde al snel terug als opvolger van de docent van wie hij zelf zijn eerste klarinetlessen kreeg. Veel van de ontwikkelingen in het muziekonderwijs, waarin de SKVR koploper is, maakte hij van nabij mee. Eerst als leerling, later als docent en sinds 2001 als hoofd.

Rob Streevelaar heeft mede aan de wieg gestaan van Music Matters (muzikale programma's voor alle Rotterdammers) en Ieder Kind een Instrument (instrumentale lessen en muziekonderwijs op scholen). Hij heeft bijgedragen aan een goede toekomst voor het muziekonderwijs in Rotterdam.

Half mei wordt Rob Streevelaar algemeen directeur van de Stichting Nederlands Philharmonisch Orkest. De afscheidsreceptie is op 23 april van 16.00 tot 19.00 uur in het WMDC (world music & dance centre) aan de Pieter de Hooghweg 125.

Erasmusspeld

De Erasmusspeld is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich op sociaal en/of cultureel en/of sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/