KAS BANK



Omzetgroei in onrustige markt

Persbericht 23 april 2008

Het eerste kwartaal van 2008 is gekenmerkt door onrust op de financiële markten. Mede als gevolg hiervan stegen de totale provisiebaten gering.

De groei bij verbruikleen en derivatendienstverlening liet een forse stijging zien. Hetzelfde geldt voor de rente-inkomsten, ondanks een conservatief beleid bij de uitzetting van door institutionele partijen aan ons toevertrouwde liquide middelen.
In haar totaliteit was sprake van een duidelijke omzetgroei ten opzichte van het vergelijkbare eerste kwartaal van 2007.

De kosten stegen ten opzichte van het eerste kwartaal 2007 door verdere investeringen in systemen en procesoptimalisatie conform verwachting. De kosten bevinden zich overigens op een lager niveau dan het vierde kwartaal van 2007.
De BIS-ratio van KAS BANK op basis van de Basel 2 richtlijnen bevond zich met gemiddeld 14% ruim boven haar externe doelstelling van 12,5%.

Als gevolg van het onzekere klimaat op de financiële markten spreekt de Raad van Bestuur op dit moment geen verwachtingen uit ten aanzien van geheel 2008.

Copyright © 2008 KAS BANK N.V. Alle rechten voorbehouden