Connexxion


Connect Your Nature in de bus

Op 21 april 2008 start Landschap Noord-Holland in samenwerking met Connexxion in Hilversum met het project Connect Your Nature. In dit unieke project staat de beleving van scholieren voor natuur en landschappen in de provincie Noord-Holland centraal. Door middel van excursies en creatieve activiteiten geven de scholieren van Scholengemeenschap Hilfertsheem-Beatrix in een Connexxionbus weer hoe zij aankijken tegen natuur, landschap en openbaar vervoer.

Landschap Noord-Holland zal, tijdens een busreis met de 'natuurbus' van Connexxion, scholieren laten kennis maken met de verschillende landschappen van de provincie. Vervolgens kunnen de leerlingen hun visie op natuur en landschap uitbeelden in een Connexxionbus. Scholieren zullen niet alleen kennis maken met de natuur en het landschap, ook zullen ze kennis maken met milieuaspecten van het openbaar vervoer. Op deze wijze wil Landschap Noord-Holland jongeren meer betrekken bij het behoud natuur en landschap en jongeren bewuster maken van het milieu door inzet van openbaar vervoer.

Landschap Noord-Holland

Landschap Noord-Holland wil natuur, landschap en hiermee samenhangende cultuurhistorie in de provincie duurzaam behouden en verder ontwikkelen. Dit doet Landschap Noord-Holland vanuit de overtuiging dat dit belangrijk is voor het welzijn van mens én natuur. Mensen willen een omgeving van kwaliteit, waar ze van natuur kunnen genieten, waar ze tot rust kunnen komen en waar hun kinderen kunnen opgroeien. Landschap Noord-Holland wil burgers betrekken bij het beheer van natuur en landschap in de eigen leefomgeving en jongeren vormen daarbij één van de belangrijkste doelgroepen.

Connexxion

Connexxion is een vervoersbedrijf dat het milieu en gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Door het aanbieden van hoogwaardig openbaar vervoer wordt de reiziger verleid de auto te laten staan en de veel zuinigere en milieuvriendelijkere bus te pakken. Met Connect Your Nature biedt Connexxion scholieren de mogelijkheid om op creatieve wijze kennis te maken met de voordelen van het openbaar vervoer.

Meer informatie

Kijk op www.connectyournature.nl

Milieu

* Milieu en de rol van Connexxion

* Eerste bus op biodiesel bij Connexxion in Leeuwarden

Innovatie

* Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland ( FMN) gelanceerd
* Connexxion start pilot sneldienst Rotterdam en Dordrecht
* OV-bedrijven werken met vertrouwen aan gedegen en solide invoering OV-chipkaart