Ingezonden persbericht

Haarlem, 23 april 2008

PERSBERICHT

Verzekeringssite wil First Europa NL overnemen

De onafhankelijke vergelijkingssite Verzekeringssite is op overnamepad nu internetverzekeraar First Europa NL in de etalage staat. Ondanks de spijkerharde prijzenoorlog op het gebied van autoverzekeringen, blijkt ook deze online aanbieder het niet te redden. Verzekeringssite wil First Europa NL overnemen om daarmee de eigen leidende positie verder te versterken.

Bij de oprichting in 2006 riep First Europa NL nog dat ze de grootste verzekeraar op het gebied van onder andere autoverzekeringen wilden worden. Van deze ambitieuze plannen is weinig terecht gekomen. "Daarmee schaart de online verzekeraar zich bij voorgangers als WelloWell en Mr Finch. WelloWell verwijst inmiddels naar www.verzekeringssite.nl en Mr Finch hebben wij in 2003 overgenomen", aldus Erik Hordijk, directeur Verzekeringssite.

Prijzenoorlog helpt First Europa NL niet

De voortwoedende prijzenslag om de goedkoopste autoverzekering legt vergelijkingssites geen windeieren. Zo verdubbelde de omzet van Verzekeringssite in het eerste kwartaal van 2008 ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De verwachting is dat de forse groei in 2008 verder doorzet, omdat er geen einde lijkt te komen aan de premieoorlog. Erik Hordijk: "Autoverzekeringen worden steeds goedkoper, toch betaalt bijna iedereen te veel. Jaarlijks kunnen automobilisten gemiddeld 171 euro besparen door hun autoverzekeringen te vergelijken. In dit licht is het bevreemdend dat een vergelijkingssite als First Europa NL te koop staat."