Bandit verjaagt inbrekers

Mistgeneratoren bezig aan opmars in de beveiligingssector

Geluidsalarmen en camerabeveiliging maken nog amper indruk op inbrekers. De mistgenerator boezemt wel angst in: in een flits wordt een hele ruimte met een mistexplosie gevuld, en de indringer ziet niets meer. De verkoop van de mistgeneratoren gaat in een stijgende lijn.

De mistgenerator bewees afgelopen week weer zijn nut bij een benzinestation. "Het toestel is de laatste jaren aan een opmars bezig", vertelt Ron Zwinkels van de beveiligingsfirma Bandit Mistgeneratoren B.V."We installeren er elke maand meer en meer".

2.400 euro

"Daders weten dat ze gemiddeld tien minuten hebben voor de aankomst van de politie.
Een geluidsalarm alleen heeft dus weinig zin, zeker bij een ramkraak. De mistgenerator zorgt ervoor dat de inbreker niets ziet. Momenteel is dit het enige systeem dat een inbraak echt kan voorkomen. Wie een Bandit laat plaatsen betaalt gemiddeld 2.400 euro."
De roots van de mistgenerator liggen in Opglabbeek te België. In 1992 werkte de firma Bandit een prototype uit. Het bedrijf nam de nodige patenten."We haalden de mosterd uit de entertainmentsector", vertelt vice-director Roberto Stabile."In discotheken werd rook gecreëerd met behulp van een vloeistofreservoir en een warmtewisselaar."
Bandit werkte een onderhoudsvrij systeem uit met een drukcassette, gevuld met vloeistof, en een warmtewisselaar.
"Het alarm spuit 28 kubieke meter mist per seconde. De ondoorzichtige mist is onschadelijk en laat en laat geen residu na." Nadim Masri

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Links: http://www.bandit.nl