Dorcas Kledingactie levert 50.000 kilo kleding op

De Dorcas Kledingactie, die zaterdag voor het eerst werd gehouden, heeft circa 50.000 kilo kleding opgeleverd. Op ruim tachtig locaties in heel Nederland zamelden depothouders, werkgroepen en andere Dorcas-betrokkenen kleding in. Met deze actie hoopte hulporganisatie Dorcas het inzamelen van tweedehands kleding nog een extra impuls te geven. Naast de Dorcas Voedselactie en de Dorcas Rugzakactie die jaarlijks worden gehouden, is dit de derde landelijke inzamelingsactie van de hulporganisatie. De reacties van de deelnemers waren positief, zodat de actie volgend jaar waarschijnlijk herhaald zal worden.

Dorcas zamelt via 156 depots door het hele jaar heen kleding en andere hulpgoederen in. De helft van alle door Dorcas ingezamelde kleding wordt gesorteerd verstuurd naar de hulpprojecten van Dorcas, zoals de noodhulpprojecten en de sponsorprojecten van kinderen, gezinnen en grannies (bejaarden). De ongesorteerde kleding wordt verkocht aan het Leger des Heils, waarmee Dorcas een overeenkomst heeft. De opbrengst daarvan wordt besteed aan het transport van de gesorteerde kleding.

Ontvangers

Jaarlijks gaat er zo'n 800.000 kilo gesorteerde Dorcas-kleding naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit zijn mensen die zelf onvoldoende geld hebben om kleding in de winkel te kopen. De hulp gaat naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioentje rond kunnen komen, gehandicapten, chronisch zieken, de kwetsbaren in de samenleving. In 2007 zijn er ruim 150 transporten met hulpgoederen verzonden naar onder meer Moldavië, Oekraïne, Rusland, Lesotho, Kenia en Mozambique.

Ook door het jaar heen kan men bij Dorcas kleding inleveren voor de allerarmsten. Kijk op www.dorcas.nl ('Mijn regio') of bel 0228 595900 voor het dichtstbijzijnde depot in de buurt.

Dorcas

Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 165 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.

EINDE PERSBERICHT

Links: http://www.dorcas.nl/content/38/38