Politie Twente

Getuigenoproep politie
Enschede
De politie was op 23 april rond 14.00 bezig met verkeerstoezicht ter hoogte van de Oostweg in Enschede. Op een gegeven moment rijdt er een donkerblauwe BMW met hoge snelheden vanaf de Oostweg richting Schukkinkweg.

Op de Zuid Esmarkerrondweg richting de Knalhutteweg reageert de automobilist niet op het stopteken van de politie. Om dit voertuig bij te houden worden snelheden van 120 á 140 km per uur gehaald. Op een gegeven moment rijdt de automobilist de rotonde op bij de Knalhutteweg. Deze neemt hij half, en rijdt daarna links de fietsstrook op, over het voetpad, en daarna een groenstrook in. Daar verliest de automobilist bijna de macht over het stuur. Op het voetpad lopen twee kinderen die net op het nippertje weten te ontkomen. Daarna rijdt de automobilist tegen het verkeer in op de Broekheurnering. Daarbij moeten diverse auto's uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

Gezien het feit dat het te gevaarlijk werd, heeft de politie de achtervolging moeten staken. De automobilist reed hierna het Stroink op. Naar aanleiding van het incident heeft de politie al met verschillende getuigen gesproken.

Om meer duidelijkheid te krijgen over de identiteit van de betreffende automobilist wil de politie graag in contact komen met getuigen die ze nog niet heeft kunnen spreken. Het gaat bijvoorbeeld om de bestuurder van een rode auto op de Knalhutteweg. Er reden daar zeker een stuk of zes auto's welke moesten uitwijken. De politie wil ook graag in contact komen met buurtbewoners die nabij het Stroink de betreffende blauwe BMW hebben gezien. Dit omdat mogelijk de auto ergens in de buurt van het Stroink geparkeerd kan zijn. Het nummer van de politie is 0900-8844.