Persbericht

INFORMATICA INTRODUCEERT NIEUW PARTNERPROGRAMMA "INFORM"
~ Programma stelt partners in staat om met vernieuwde vaardigheden klanten nog beter te ondersteunen ~

Nieuwegein, 23 april 2008 - Informatica Corporation (NASDAQ: INFA), de grootste onafhankelijke aanbieder van data integratie software, introduceerde onlangs wereldwijd een nieuw partnerprogramma met de naam INFORM. Dit uitgebreide programma omvat specifieke programma-onderdelen die partners helpen om oplossingen te ontwikkelen en te promoten in samenwerking met Informatica. INFORM maakt het gemakkelijker voor organisaties om samen met Informatica klanten over de hele wereld bewust te maken van de voordelen van enterprise data interactie en data kwaliteit.

Het INFORM-programma bouwt verder op Informatica's langlopende Alliance Program. Het introduceert nieuwe geformaliseerde bindingsmodellen, een nieuwe niveaustructuur voor Informatica-partners en een portal met de naam beINFORMed.

Via de portal hebben partners 24 uur per dag toegang tot informatie, demo's, evaluatie-software en lead-management-initiatieven. De drie partnerniveaus in het programma - Foundation, Elite en Global - leveren partners voordelen op die overeenkomen met hun mate van binding met Informatica. In het nieuwe programma is integraal een nieuwe alliance management-structuur verweven, die is gericht op een intensievere, efficiëntere en productievere samenwerking met partners.

"Met INFORM laat Informatica zien dat het nauw samen wil werken met zijn partners op het gebied van software, systeemintegratie en -technologie, om samen innovatieve end-tot-end-oplossingen te bieden", zegt Harry Gould, senior vice president worldwide alliances bij Informatica. "Partners spelen een cruciale rol in het voortdurende succes en leiderschap van Informatica. We hebben een uitgebreid en loyaal netwerk van meer dan 300 partners, dat nog altijd verder uitbreidt. Tijdens de ontwikkeling van INFORM hebben we goed geluisterd naar die partners, zodat het programma precies aansluit op hun behoeften. We hebben het gemakkelijker gemaakt om een effectieve Informatica-partner te zijn, maar ook om de binding met Informatica te vergroten, de daaraan verbonden voordelen te krijgen en nog meer waarde te bieden aan hun eigen klanten."

"Teradata is reeds partner van Informatica sinds 2000. Door onze samenwerking hebben we verschillende significante en oplossingen kunnen ontwikkelen, gebaseerd op de software van Informatica. Ook hebben we samen honderden data integratieprojecten opgezet", zegt Miles Stephenson van Teradata Corporation. "Met het INFORM-programma bewijst Informatica hoezeer de partners en hun input worden gewaardeerd. Als wereldwijde partner van Informatica kijken we er dan ook naar uit om de expertise en inventiviteit van Informatica op het gebied van data integratie te blijven benutten, om zo het succes van onze klanten te bevorderen."

beINFORMed partner portal
Via de nieuwe beINFORMed porta bieden alle drie de partnerniveaus binnen INFORM toegang tot de direct sales-teams van Informatica. Verder beschikken ze over verschillende informatiebronnen, waaronder een breed scala van producteducatie en trainingen. Daarnaast biedt de portal toegang tot het eLearning trainingsysteem van Informatica. Hiermee kunnen partners hun leerplannen aanpassen aan persoonlijke behoeftes, Informatica-vaardigheden toetsen en dezelfde cursussen krijgen die Informatica-klanten ontvangen. Verder biedt de portal toegang tot technische functies, demo- en evaluatiesoftware en een beveiligd klantregistratie en -managementsysteem. Ook biedt het de mogelijkheid om zelf demo-licenties te vernieuwen en nog veel meer functies die nodig zijn voor een succesvol partnerschap van Informatica.

Bovendien biedt beINFORMed online-mogelijkheden voor potentiële nieuwe afnemers, waaronder een gemeenschappelijke registratie en rapportage van sales opportunies, gemeenschappelijk pipeline management en rapportage en fee tracking. De portal geeft ook toegang tot Informatica's uitgebreide technische en marketing-informatiebronnen, van alle producten en diensten van Informatica.

Partner support voor INFORM
De partners van Informatica zijn enthousiast over het nieuwe INFORM-programma, dat is ontworpen aan de hand van hun eigen input en feedback.

"Bij Atos Origin kiezen we onze partners zorgvuldig uit, aangezien we de grootste international aanbieder zijn van end-to-end IT-oplossingen en -diensten. Informatica levert niet alleen de allerbeste data integratietechnologieën aan ons en onze klanten, maar ook toegang tot hun expertise door middel van training en technische vaardigheden die cruciaal zijn in het creëren van naadloze integratie-oplossingen", zegt Andrew Stevenson, Head of practices bij Atos Origin. "Er is een groeiende markt voor implementaties op het gebied van data integratie en data-kwaliteit. De informatie die verspreid is over de hele organisatie, kan zo worden geïntegreerd in een centraal, betrouwbaar systeem. Onze samenwerking met Informatica geeft ons een solide technisch platform en kennisbasis waarop we deze implementaties kunnen creëren."

"Het effectief gebruik van alle data sources in de organisatie is één van de belangrijkste prioriteiten van onze klanten. Door onze langdurige samenwerking met Informatica kunnen we onze klanten constant voorzien van een gedegen inzicht in hun bedrijfsvoering door middel van effectieve data integratieoplossingen", zegt Vivek Bhasin, Vice President eBusiness & Business Intelligence van Wipro. "We hebben over de gehele wereld succesvol samengewerkt met Informatica in diverse projecten voor onze klanten . Informatica heeft altijd een sterke binding gehad met zijn partners, het nieuwe INFORM-programma versterkt die band alleen maar. We kijken dan ook uit naar het nieuwe programma, waarmee we onze klanten nog effectiever kunnen helpen met hun steeds complexer wordende uitdagingen op het gebied data integratie."

"In de hedendaagse arena van bedrijfsdata-management is een uitgebreide kennis van de beschikbare technische tools niet meer genoeg; we hebben ook een diepgaand inzicht nodig in de strategieën van onze vendors. Informatica heeft ons dat inzicht gegeven", zegt Norm Mackay, Vice President van Fujitsu Computing. "Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten waardevolle business intelligence-oplossingen te ontwikkelen en te leveren."

Voor alle details over het INFORM partnerprogramma, beINFORMed en informatie over het lidmaatschap, bezoek www.informatica.com/partners of neem contact op met de lokale alliance manager via info-nl@informatica.com.

(904 woorden)