Veilig cash betalen bij Jan Linders

2 Nieuwe Jan Linders winkels uitgerust met gesloten en geïntegreerd Cash Management systeem SAFEPAY.

Vorige week opende de vernieuwde Jan Linders supermarkt in Cuijk haar deuren. Naast de opening van Jan Linders Heerlerheide in maart 2008, is dit de 6e winkel welke is uitgerust met het Safepay systeem van Gunnebo Nederland.
In september 2007 is een aanvang gemaakt met een 4-tal winkels van Jan Linders met de introductie van het Safepay systeem. Daarnaast wordt in een 3-tal winkels een kioskoplossing met Safepay en TNT geïntroduceerd.

Een Zweedse retailketen, die heeft besloten om het Safepay concept uit te rollen heeft in maart 2008 de Zweedse retail award gewonnen in de sector "security door het terugdringen van overvallen met meer dan 70%". Jan Luis: "Veiligheid is een van de belangrijkste punten om Safepay in onze winkels te installeren, de algehele veiligheid voor onze medewerkers en klanten wordt hiermee verhoogd".
Jan Linders supermarkten, Gunnebo en Fortis hebben gezamenlijk voor Jan Linders een oplossing ontwikkeld voor de afhandeling van contant geld in de retail omgeving. Dit geïntegreerde concept zorgt vanaf nu voor een veilige en efficiënte en snelle afhandeling van alle contante betalingen van consument tot en met bank. Hiermee wordt een efficiënte oplossing geboden voor, naast pin, de nog steeds populaire manier van betalen namelijk, contant.

Jan Linders b.v. exploiteert in eigen beheer 53 supermarkten in Zuid-Nederland (Limburg, Oost-Midden-Brabant en Zuid-Gelderland). Bij Jan Linders werken ruim 2.700 mensen. De te verwachten consumentenomzet over 2007 is EUR 290 miljoen.
Gunnebo is een internationale beveiligingsgroep met een jaaromzet van EUR 730 miljoen en telt 6.800 werknemers. Gunnebo levert geïntegreerde beveiligingsoplossingen voor het bankwezen, de detailhandel en andere sectoren met een behoefte aan beveiliging op hoog niveau. Gunnebo heeft een gesloten geldsysteem ontwikkeld, SafePay. SafePay bestaat uit een aantal onderdelen, te weten de verwerking van munten (CoinRecycler), verwerking van biljetten (NoteRecycler), geldcassettes (IntelligentDepositUnit) en kluis (CashTransferUnit). Alle componenten worden beheerd door Cash Management Software welke de gehele geldstroom in beeld brengt. Links: http://www.janlinders.nl/