Sanquin en Baxter versterken samenwerking stollingsproducten

Amsterdam, 23 april 2008 - Sanquin voegt in Nederland een recombinant product van Baxter toe aan zijn assortiment stollingsproducten. Daarnaast zal Sanquin zijn eigen plasmaproduct, dat wordt geproduceerd met behulp van Baxter technologie, beschikbaar stellen aan hemofiliepatiënten in Indonesië.

Hemofiliepatiënten missen een voor de bloedstolling onmisbare factor in hun bloed. Daardoor krijgen ze gemakkelijk spontane bloedingen. Sanquin bereidt uit donorbloed stollingsfactor en maakt daarbij gebruik van de innovatieve techniek van Baxter. Baxter zelf produceert een recombinante stollingsfactor via weefselkweek. Deze stollingsfactoren stellen patiënten in staat een normaal leven te leiden.

Bloed van Nederlandse donors wordt door Sanquin ingezameld voor transfusie. In dit bloed zit meer stollingsmiddel dan voor Nederland nodig is. De Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten is blij met het initiatief. Voorzitter Veldhuizen: "Wij hebben bij onze bezoeken aan ziekenhuizen in Indonesië kinderen zien sterven door het gebrek aan stollingsfactoren. We zijn dan ook zeer verheugd dat Baxter en Sanquin hun samenwerking uitbreiden, zodat Sanquin daar stollingsfactoren gaat leveren."

De samenwerking maakt het Sanquin mogelijk om ook een recombinant stollingsfactor aan te bieden. De recombinante stollingsfactor van Baxter is volledig bloedvrij geproduceerd. Sanquin is verheugd door deze aanvulling een compleet portfolio aan stollingsproducten te kunnen aanbieden. Baxter en Sanquin tonen door hun samenwerking betrokken te zijn bij de hemofiliezorg zowel in Nederland als in het buitenland.

Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

Baxter International Inc. is een wereldwijd gezondheidsconcern dat samen met zijn dochterondernemingen patiënten en zorgverleners ondersteunt met behandelingen voor complexe medische aandoeningen, waaronder nierziekten, hemofilie, immuniteitsstoornissen en kanker. Wij zetten onze deskundigheid in op het gebied van medische apparatuur, farmaceutica en biotechnologie om een verschil te maken in het leven van patiënten. Het hoofdkantoor van Baxter is gelegen nabij de Amerikaanse stad Chicago.

Links: http://www.sanquin.nl