Team West Onderwerpen in de uitzending van Team West
Team West, een samenwerking tussen RTV West, Politie Haaglanden en Politie Hollands Midden, wordt iedere woensdag uitgezonden. Vanavond, 23 april, komen (onder voorbehoud) de volgende onderwerpen aan de orde.

Fietsendiefstallen in Leiden en in Noordwijkerhout: Al enige tijd worden er dure fietsen gestolen vanuit de afgesloten fietsenstallingen van het LUMC en het Teijlingercollege. Soms zijn er vijf aangiftes op één dag. Bij controle van de beveiligingsbeelden blijkt vermoedelijk één man voor de fietsendiefstallen verantwoordelijk te zijn. Hij heeft een slimme manier om binnen te komen en is op beelden te zien. Wie herkent deze man?
Winkeldiefstal in Lisse: Op donderdag 20 maart omstreeks 13.00 uur loopt een man met een opvallend staartje de winkel het Kruidvat in, aan het Blokhuis is Lisse. De man heeft een winkelmandje bij zich met daarin een plastictas. De man zoekt een aantal parfumerieartikelen uit, die hij zoals later blijkt in zijn plastictas doet. Vervolgens begint hij druk in zijn GSM te praten en loopt de winkel uit. Ook deze man is op videobeelden te zien: wie kent deze man?

Lisse / Hillegom Politie rolt vijf hennepkwekerijen op
Dinsdag 22 april heeft de politie vijf hennepkwekerijen opgerold. In totaal werden 1.780 planten geruimd en nog voor 18,5 kilogram aan gedroogde toppen. Voor de kweek werd bijna in alle gevallen stroom gestolen. Energieleverancier NUON deed daarvan aangifte. Eén verdachte, een 27 jarige bewoner van een woning aan het Regenboogplein in Lisse, werd voor één kweek verhoord. Andere aanhoudingen zullen nog volgen. De politie kwam de kwekerijen op het spoor dankzij tips die ook via Meld Misdaad Anoniem werden gedaan en eigen onderzoek.

In Lisse ging het om twee bedrijfspanden op het industrieterrein Meer en Duin waar 786 en 729 hennepplanten groeiden. In een woning aan het Regenboogplein trof de politie in een slaapkamer 20 hennepplanten aan. Hiervoor werd de bewoner als verdachte verhoord.
In Hillegom groeiden op de 1e etage van een woning aan de Prinses Marijkestraat 245 hennepplanten en in een bedrijfspand aan de Satelietbaan waren de planten getopt en geknipt en lagen daar 18,5 kilogram van te drogen.

Leiden Politie ontdekt gestolen fiets
De politie heeft vanmorgen aan de Middelstegracht een gestolen Gazelle damesfiets ontdekt. Een 25 jarige man uit Zoeterwoude - Rijndijk vertelde dat hij de fiets kort geleden bij het Centraal Station had gekocht. Aankoopbonnen en andere informatie kon hij niet overleggen. De man werd aangehouden voor heling en kreeg een boete opgelegd van 450 euro. Bij niet betaling zal hij op 14 juli zich moeten verantwoorden bij de Politierechter.

Alphen a/d Rijn Politie zoekt aanrander
De politie is op zoek naar een ongeveer 20 jarige jongen die dinsdag 22 april rond 16.50 uur de billen betaste van een 17 jarig meisje uit Alphen aan den Rijn. Dit gebeurde op het fietspad van de Albert Schweitzerbrug. Het meisje werd daar op haar fiets ingehaald door de jongen die op een zwarte opoefiets met zwart kinderzitje reed. Vervolgens hield de jongen in en moest het meisje hem weer passeren. Tijdens dat passeren betaste hij haar aan haar billen. Het meisje zette haar fiets dwars over het fietspad om hem de weg te blokkeren. Daar reed hij tegenaan en kwam ten val. Vervolgens probeerde het meisje de fiets vast te houden en riep om hulp. Het vermoeden is dat mensen het voorval hebben gezien. Er werd echter niet gereageerd op haar hulpgeroep. Op een gegeven moment wist de jongen toch weg te fietsen in de richting van het centrum van Alphen aan den Rijn. Het meisje overkwam in 2006 op dezelfde plaats hetzelfde en vermoedelijk gaat het om dezelfde dader. Vandaag deed ze bij de politie aangifte. De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest om contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844.