NOVA
23-04-2008

Clinton wint in Pennsylvania
Met een klinkende overwinning in Pennsylvania heeft de campagne van Hillary Clinton nieuw leven en vooral nieuw geld gekregen. Ze versloeg Barack Obama met tien procentpunten verschil. En dus gaan de twee Democratische kandidaten nog maanden vechtend door. De beslissing wie het mag opnemen tegen Republikein John McCain valt waarschijnlijk pas in augustus op de Democratische conventie.

Vanuit Philadelphia commentaar van correspondent Willem Lust. Lees hier zijn weblog.

Biobrandstof
Vorige week sloot premier Balkenende een overeenkomst met de Braziliaanse president Lula om samen biobrandstoffen te ontwikkelen. En ook Europa stimuleert biobrandstof door een richtlijn waardoor over twee jaar 5,75 procent van de vervoers-brandstof in de EU van biologische oorsprong moet zijn.

Maar de nadelen van voedsel omzetten in brandstof worden steeds duidelijker: het drijft de wereld-voedselprijzen omhoog en het verlaagt de CO2-uitstoot niet. Integendeel: in Brazilië wordt regen-woud gekapt om aan de stijgende vraag naar soja te voldoen.

In de studio commentaar van Louise Fresco, hoogleraar Duurzame Ontwikkeling.

Den Haag Vandaag: Nebahat Albayrak
De VVD in de Tweede Kamer heeft vandaag een motie van wantrouwen ingediend tegen staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie. Zij zou, ondanks een verzoek van de Tweede Kamer, niet alles hebben gedaan om te voorkomen dat een groep illegale Chinezen opnieuw uit het zicht verdwijnt.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)

----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht