Knight Capital Group voegt mogelijkheden voor Europese aandelen en buitenlandse valuta toe aan Knight Direct EMS

23/04/2008 19:13

PR Newswire

LONDEN en JERSEY CITY, New Jersey, April 23 /PRNewswire/ --

- Extra mogelijkheden helpen Amerikaanse en Europese institutionele handelaars die een managementsysteem zoeken waar zij op één plek transacties in meerdere vermogensklassen kunnen uitvoeren

Knight Capital Group, Inc. (Nasdaq: NITE) heeft vandaag verdere optimalisering van zijn elektronische handelsplatform Knight Direct EMS aangekondigd. Hierdoor kunnen institutionele handelaars in Europese aandelen en buitenlandse valuta handelen. Knight Direct EMS is een makelaarneutraal platform dat rechtstreeks toegang geeft tot meerdere vermogensklassen, inclusief Amerikaanse en niet-Amerikaanse aandelen, futures, opties en buitenlandse valuta.

"Knight biedt een uitgebreide oplossing voor elektronische wereldwijde handel, waaronder directe toegang tot de markt van de belangrijkste beurzen in Europa, snelle marktinformatie en een heel scala aan geavanceerde functionaliteit, zoals portfoliohandel", zei Joseph Wald, directeur, Direct Trading Institutional, L.P., een dochteronderneming van de Knight Capital Group. "Institutionele handelaars die verbonden willen zijn met een brede keus aan verschillende soorten liquiditeit in een post-MiFId-omgeving en dat zelf willen aansturen, hebben nu toegang tot onze expertise en technologie om hen te voorzien in hun behoeften."

Knight Direct EMS geeft rechtstreeks toegang tot de meeste Europese beurzen. Het platform biedt op het land aangepaste functionaliteit op iedere beurs en in iedere markt en biedt daardoor Amerikaanse en Europese handelaars krachtige oplossingen voor het beheer van liquiditeit bij het handelen op de gefragmenteerde markt van Europese aandelen.

Naast de mogelijkheid om in Europese aandelen te handelen, biedt Knight elektronisch toegang tot de spotmarkt voor buitenlandse valuta via dochteronderneming Hotspot FX. Daarmee biedt Knight Direct EMS één plaats voor bijna alle flexibele handelsmogelijkheden voor meerdere vermogensklassen. Hotspot biedt toegang tot het handelen in 48 valutaparen, alsmede goud en zilver via een transparant ECN-model, dat verbeterd beheer van het uitvoeren van transacties en analyse van transactiekosten en 'alpha generation' biedt.

"Met nieuw toegevoegde mogelijkheden voor Europese gewone aandelen en valuta biedt Knight Direct EMS een robuust platform voor vermogensbeheerders en hedge funds die zelf hun handelen willen leiden. Dit is een efficiënte bron voor liquiditeit voor meerdere vermogensklassen", zei de heer Wald.

Knight Direct EMS wordt aangeboden via de dochterondernemingen van Knight: Direct Trading Institutional, L.P. en Knight Equity Markets International Ltd.

Over Knight
Knight Capital Group, Inc. (Nasdaq: NITE) is een toonaangevend financieel dienstverleningsbedrijf dat - verspreid over een veelheid aan vermogensklassen - kopers, verkopers en institutionele klanten elektronische en telefonische toegang verleent tot de kapitaalmarkten. Daarnaast verzorgt het bedrijf vermogensbeheer voor institutionele en private klanten. Ons bedrijf, dat actief is op de wereldwijde markten, verleent toegang tot de markten en verzorgt transactie-uitvoeringsdiensten in bijna alle Amerikaanse aandelen en een groot aantal internationale effecten, futures, opties, buitenlandse valuta en fixed income-beleggingen. We bieden kwalitatief hoge transactie-uitvoeringen aan door middel van natuurlijke liquiditeit, kapitaalbemiddeling en handelstechnologie, met uitstekende producten en diensten die alpha-creatie en kapitaalvorming ondersteunen. Onze kapitaalbeheerder, Deephaven Capital Management, is een wereldwijde alternatieve investeringsbeheerder met vele strategieën en is gericht op het leveren van aantrekkelijke, naar risicograad gewogen opbrengsten die weinig invloed ondervinden van de bredere markten. Ga voor meer informatie over Knight naar www.knight.com.

Bepaalde verklaringen hierin en de documenten hierin opgenomen door verwijzing, kunnen "vooruitziende verklaringen" zijn in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze vooruitziende verklaringen zijn geen historische feiten en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen, schattingen en ramingen over de sector waarin het Bedrijf werkt, de mening van het management en bepaalde aannames van het management. Vele daarvan zijn in hun aard inherent onzeker en wij hebben er geen controle over. Daarom worden lezers gewaarschuwd dat al dergelijke vooruitziende verklaringen geen garanties zijn voor toekomstige prestaties. Zij zijn onderworpen aan bepaalde risico's, onzekerheden en aannames die moeilijk te voorspellen zijn, waaronder - maar daar niet toe beperkt - risico's verbonden met de kosten, integratie, prestatie en het beheer door het Bedrijf van recent aangekochte bedrijven of bedrijven die in de toekomst gekocht kunnen worden. Omdat dergelijke verklaringen risico's en onzekerheid inhouden, kunnen de werkelijke resultaten en prestatie van het Bedrijf mogelijk wezenlijk verschillen van de resultaten die gegeven of geïmpliceerd worden door dergelijke vooruitziende verklaringen. Gezien deze onzekerheden worden lezers gewaarschuwd om niet te veel te vertrouwen op dergelijke vooruitziende verklaringen. Tenzij de wet anders vereist, verwerpt het Bedrijf ook alle verplichting om zijn visie over enige van dergelijke risico's of onzekerheden bij te werken of om in het openbaar het resultaat bekend te maken van enige verandering in de vooruitblikkende verklaringen die hierin gedaan worden. Lezers moeten de risico's en onzekerheden in de rapporten van het Bedrijf aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zorgvuldig bestuderen, inclusief, maar zonder beperking, die uiteengezet worden onder de koppen "Certain Factors Affecting Results of Operations" en "Risk Factors" in het jaarlijks rapport ingediend op formulier 10-K voor het jaar dat op 31 december 2007 eindigde en in andere rapporten of documenten die het Bedrijf van tijd tot tijd indient bij, of verschaft aan, de SEC. Deze informatie moet ook gelezen worden samen met de geconsolideerde financiële verklaringen en de aantekeningen daarbij, die vervat zijn in het jaarlijks rapport ingediend op formulier 10-K voor het jaar dat op 31 december 2007 eindigde en in andere rapporten of documenten die het Bedrijf van tijd tot tijd indient bij, of verschaft aan, de SEC.

Website: http://www.knight.com

Margaret Wyrwas, Senior Managing Director, Communications, Marketing & Investor Relations, +1-201-557-6954, mwyrwas@knight.com, of Kara Fitzsimmons, Director, Media Relations, +1-201-356-1523, kfitzsimmons@knight.com, of Ludwig Marek, Vice President, Marketing Communications - Institutional Group, +1-201-356-1506, lmarek@knight.com, allen van de Knight Capital Group, Inc.