Gemeente Amsterdam


Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam
Directie Communicatie Postbus 202
1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl

Persbericht

Datum 23 april 2008

Kenmerk 064

Freek Ossel nieuwe wethouder Amsterdam

Vandaag is de nieuwe wethouder Freek Ossel geïnstalleerd. Hij volgt hiermee Hennah Buyne op die in maart van dit jaar is opgestapt. Freek Ossel wordt verantwoordelijk voor de portefeuilles Haven, Schiphol, Werk en Inkomen en Diversiteit.

Freek Ossel (1954, bestuurssocioloog) begon zijn loopbaan bij de gemeente Amsterdam in 1979 als bestuursassistent en werd vervolgens zakelijk projectcoördinator voor de organisatieopbouw en directeur van de theaterorganisatie van Het Muziektheater in Amsterdam. In 1990 maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven. Tot 1996 werkte hij als seniorconsultant en interim-manager bij adviesbureau Berenschot. Het accent lag daarbij op adviesvraagstukken in de non-profit sfeer, waaronder lokale overheden en enkele ministeries. Hij was mede verantwoordelijk voor de uitbouw van de culturele adviessector van Berenschot. Daarna was hij 4 jaar stadsdeelsecretaris/directeur van stadsdeel Zuidoost. Naast de reguliere secretaris- en managementtaken (500 medewerkers) was hij ambtelijk eindverantwoordelijke voor de fysieke en sociaal economische vernieuwing en de vernieuwing van het beheer.

Vanaf 2000 was hij als sectordirecteur maatschappelijk economische en culturele ontwikkeling (MEC) van de gemeente ambtelijk verantwoordelijk voor onder meer diversiteit, werkgelegenheid, grote stedenbeleid en de gemeentelijke culturele instellingen.