Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: Pak de achterstand bij inburgering aan

Pak de achterstand bij inburgering aan

23-04-2008 * De SP heeft vandaag het college opgeroepen om de achterstanden bij de inburgering aan te pakken. Hierin kreeg de SP raadsbrede steun waardoor wethouder Asscher nu snel aan de slag moet gaan om alle mensen op traject te krijgen.
Vandaag was er een interpellatie van de SP over de chaos die er op dit moment heerst bij de uitvoering van de inburgering en taal trajecten. Vorig jaar kwam dit onderwerp al een aantal keer aan de orde en heeft de SP meermaals mondelinge vragen over dit onderwerp gesteld in de raad. Toenmalig wethouder Buyne beloofde snel actie te ondernemen om ervoor te zorgen dat mensen snel aan hun traject zouden kunnen beginnen. In december nam de raad een motie van de SP aan om in 2008, naast de 15.000 trajecten voor 2008, alsnog de achterstand van 2007 in te lopen. Het college steunde deze motie die raadsbreed werd aangenomen.

Vorige week kwamen er hele andere berichten in de pers. Namelijk dat het nog steeds een chaos bleek te zijn met de inburgering in Amsterdam. Voor de SP was dit aanleiding om het onderwerp weer aan te kaarten. Wethouder Asscher gaf vandaag toe dat het een chaos was en een motie van SP-raadslid Maureen van der Pligt en PvdA-raadslid Charlotte Riem Vis kreeg raadsbrede steun. Deze motie dwingt het college om alsnog de achterstand aan trajecten weg te werken, mensen direct te plaatsen op trajecten zonder
wachtlijst en voor de zomer met een degelijk plan van aanpak te komen om een einde te maken aan deze chaos.