VVD


vvd

23-4-2008

Voorjaarsoverleg: goed voor de sfeer, slecht voor het land

De VVD in de Tweede Kamer vindt het bedroevend dat het Voorjaarsoverleg tussen bonden en het kabinet op niets is uitgelopen.

De VVD had gehoopt dat er knopen werden doorgehakt, maar minister Bos gaf aan dat het `weer om tafel zitten' de grootste winst van vandaag was. De VVD-suggestie om loonmatiging door te voeren in ruil voor belastingverlaging heeft geen doorgang gevonden.

Het plan van het kabinet om de btw te verhogen van 19 naar 20 procent vindt de VVD onzalig. De koopkracht wordt op deze wijze niet bevorderd als er niets tegenover staat. Het kabinet dient juist de belastingen te verlagen om een naderende recessie tegen te gaan. Een verhoging van de belastingen is absoluut funest. Het geld blijft op deze manier in de portemonnee. De hoge looneisen van de vakbonden zijn een direct resultaat van het falende kabinetsbeleid. De VVD vindt het niet verwonderlijk dat de vakbonden geharnast het debat ingaan. Zowel werkgevers als werknemers betalen de hoge rekening van de uitgavendrift van dit kabinet. In plaats van werk te maken van belangrijke dossiers zoals de versoepeling van het ontslagrecht, zal de btw-verhoging het voornaamste wapenfeit van dit kabinet zijn vandaag.

23 april 2008