Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen: praktische samenwerking met Polen

23 apr 2008 | Minister Verhagen heeft vandaag samen met zijn Poolse ambtgenoot Sikorski in Warschau een conferentie geopend over nauwere samenwerking op het gebied van het externe Europese beleid, klimaat en energie, en transport en infrastructuur.

De conferentie, die sinds 1999 regelmatig in Nederland en Polen wordt gehouden, is volgens minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) een succesvolle formule gebleken. "Nu er een nieuwe Poolse regering is geïnstalleerd, hoop ik dat we daarop verder kunnen bouwen."

Nederland heeft nauwe historische, culturele, economische en politieke banden met Polen. De beide landen hebben de contacten aangehaald door een toenemend aantal wederzijdse bezoeken, samenwerking op het gebied van cultuur en de uitwisseling van diplomaten.

Minister Verhagen kondigde aan dat de Pools - Nederlandse besprekingen niet beperkt blijven tot ambtenaren en politici. In mei komen vijftig Poolse en vijftig Nederlandse scholieren in Den Haag bij elkaar voor een jongerenconferentie. De scholieren, die al kennis hebben gemaakt via internet en lessen hebben gevolgd over elkaars landen, zullen dan discussieren over Europese samenwerking.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl