Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederlandse game naar Japan

23 apr 2008 | Het Nederlandse computerspel `Waterpower' gaat in oktober naar de Tokio Game Show in Japan. Waterpower werd gisteren de winnaar van een ontwerpwedstrijd voor games medegeorganiseerd door de Nederlandse ambassade in Tokio.

Waterpower is een spel over het Nederlandse watermanagement, dat de speler bestuurt met bewegingssensoren in zijn mobiele telefoon. De competitie die Waterpower gisteren won, is een initiatief van de Nederlandse ambassade in Tokio en de stichtingen Dutch Game Garden en NLGD. De eindversie van Waterpower wordt dit najaar gepresenteerd op de Tokio Game Show. Gamen op de mobiele telefoon is een grote hit in Japan. Buitenlandse Zaken wil op deze manier meer Japanners in aanraking brengen met Nederland.

Waterpower gaat dit jaar deel uitmaken van de offici ële Nederlandse festiviteiten in Japan om te vieren dat beide landen 150 jaar diplomatieke betrekkingen onderhouden. Ook volgend jaar, als Nederland en Japan vierhonderd jaar handelsbetrekkingen vieren, is de game onderdeel van de festiviteiten.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl