ABVAKABO FNV

Massale deelname staking postbodes

De postbodes in Den Haag legden woensdag het werk neer voor een betere cao. Als eerste legden 's nachts de medewerkers van het sorteercentrum het werk neer, daarna volgden de postbodes. Alle Haagse vestigingen bleven gesloten.

Van de 500 postbodes in Den Haag schreef zo'n 80 procent zich 's ochtends in als staker, alle vestigingen bleven gesloten. De postbodes van TNT staken voor een betere cao. ABVAKABO FNV vraagt 3,5 procent structurele loonsverhoging, TNT biedt slechts 1,5 procent per april en nog eens 1,5 procent per januari 2009, maar alleen door verregaande verslechteringen door te voeren.

De sfeer onder de stakende postbodes was uitstekend. "Den Haag is nu als eerste aan de beurt met staken, maar straks nemen onze collega's elders het over. En wij hopen dat die net zo bereidwillig zijn om te staken. Want zolang TNT niks extra's biedt, gaan wij gewoon door. En als het moet staken we met z'n allen, op 27 mei", aldus een postbode.

Op 27 mei staat de landelijke stakingsdag gepland. Komende vrijdag - 25 april - leggen de postbodes in Amsterdam het werk neer. Na Amsterdam volgen andere stakingen in het land. Een volgend overleg met TNT staat nog niet gepland.

Medewerkers van TNT die meer informatie willen over de acties, kunnen bellen met het Actiecentrum: 079-3536140.