Nieuw-Vlaamse Alliantie


BTW-dossier aanpakken in debat over fiscale autonomie (23/04/08)

De N-VA is verheugd met het besluit van het Overlegcomité om eerst Europees advies in te winnen alvorens een ondoordachte beslissing te nemen in het reeds druk besproken BTW-dossier. Kamerlid Peter Luykx heeft in de commissie Financiën bijgevolg zijn goedkeuring gegeven aan de schrapping van deze maatregel uit de programmawet.

N-VA-fractieleider in het Vlaams parlement Jan Peumans heeft in de plenaire zitting de Vlaamse regering uitdrukkelijk gefeliciteerd met haar consequente houding ten aanzien van de federale regering in het Overlegcomité. De BTW-maatregel was immers een maatregel die tegenstrijdig was met het Vlaamse beleid om het Vlamingen financieel gemakkelijker te maken om een eigen woning te verwerven.

Peter Luykx en Jan Peumans roepen de federale regering alsook de deelstaatregeringen vervolgens op om van dit uitstel nu gebruik te maken om in het kader van de staatshervorming een grondig debat te voeren over meer fiscale autonomie voor de deelstaten. De N-VA merkt op dat Vlaanderen fiscale instrumenten zoals de registratierechten met succes heeft ingezet om tot een gezinsvriendelijkere woonfiscaliteit te komen. Laat ons die weg dan ook verder bewandelen.

Auteur:
Jan Peumans, N-VA-fractieleider Vlaams parlement Peter Luykx, Kamerlid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be