KNHS


Dubbeldam zeker tot na Aken uitgeschakeld
23 april 2008
jeroen

WEERSELO (KNHS) - Een buitenrit met twee jonge paarden is voor Jeroen Dubbeldam (met de Sjiem Olympisch kampioen in 2000 en lid van de gouden teams van Aken 2006 en Mannheim 2007) behoorlijk dramatisch afgelopen. Door een klap van één van de achterbenen van een paard waarop zijn stalruiter Ivo Biessen zat, brak Dubbeldam niet alleen het kuitbeen maar ook het kniegewricht.

Dubbeldam klinkt behoorlijk down. "Ik ben zeker tot en met het CHIO van Aken uitgeschakeld. En dat op een moment dat de voorbereidingen op het groene seizoen geheel volgens verwachting verliepen", vertelt de ruiter, die vorige week nog deelnam aan de Global Champions Tour in Qatar.
De springruiter was samen Ivo Biessen bezig een tweetal jonge paarden ontspannen te laten werken. "We reden op een zandweg. Ivo reed achter mij en zijn jonge paard was behoorlijk onstuimig. Om hem ter wille te zijn zei ik tegen hem mij te passeren, omdat een paard vaak rustiger wordt wanneer het voorop loopt. Terwijl Ivo mij passeerde haalde het paard met één van zijn achterbenen voluit en trof mij keihard op de knie. Het gevolg was dat we alle twee van ons paard vielen en aan weerszijden van de zandweg in een droge sloot eindigden. De beide paarden sloegen op hol, maar kwamen even later uit zichzelf weer terug, omdat we op weg waren naar de stal", vertelt Dubbeldam. De ruiter werd overgebracht n aar het ziekenhuis van Enschede, waar de oud-clubarts van FC Twente, Paul Berteling, hem opereerde. "Paul is een goede vriend en stond op het punt om op vakantie te gaan, maar gelukkig bleek hij bereid me direct te opereren. Mijn been zit niet in het gips en in het kniegewricht zitten twee schroeven. De eerste dagen moet ik met het been omhoog, maar daarna moet ik weer bewegen om de soepelheid niet te verliezen. Belasten mag de eerste zes weken zeker niet. Daarom denk ik nu zeker te weten dat Aken, dat over acht weken begint, te vroeg komt", aldus Dubbeldam, die er wel vast op rekent ruim voor Hong Kong bondscoach Rob Ehrens te overtuigen van zijn vorm.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Foto: Jeroen Dubbeldam, door: www.melissen.net en www.JMint.eu