Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Sponsor helpt Het Kasteel in Wijchen club te verbeteren

WIJCHEN - Sponsor Giesbers zorgt er al drie jaar lang voor dat SV Het Kasteel een compleet pakket aan schaaktrainingen in Wijchen kan aanbieden. IM Willy Hendriks, KNSB-gediplomeerd schaaktrainer, komt al drie jaar naar Wijchen om aan het schaakniveau te werken. Voor enkele spelers is er persoonlijke coaching, die het afgelopen seizoen door IM Dharma Tjiam werd gegeven. Daarnaast worden er ook schaaktrainingen verzorgd voor de minder sterke schakers. Ook de jeugd profiteert mee, want het afgelopen seizoen gaf damestopper Petra Schuurman maar liefst vijf schaakclinics aan de sterkere jeugdspelers.

Dat de trainingsarbeid zijn vruchten afwerpt is dit seizoen wel gebleken. Het eerste team van Het Kasteel promoveerde afgelopen zaterdag voor het eerst in haar bestaan naar de Landelijke schaakcompetitie en het tweede team werd een week eerder kampioen in zijn klasse.

Om de toernooideelname van de eigen jeugd te stimuleren heeft Het Kasteel besloten een eigen jeugdtoernooi in het leven te roepen, maar wel als onderdeel van de succesvolle IJSCO-cyclus in het OSBO-gebied. Zondag 4 mei a.s. gaat het gebeuren.

Het 1e Giesbers Jeugdschaaktoernooi zal worden gehouden in Wijchen. Natuurlijk wordt er flink uitgepakt bij een eerste keer en het gerucht gaat dat er zelfs een echte IJSCO-kar (deelnemers gratis ijs?) aanwezig zal zijn. Informatie over dit toernooi is te vinden op de toernooisite.
(Ritchy Duin)