Gemeente Abcoude


Persberichten

Ton de Roode nieuwe wethouder gemeente Abcoude

Dinsdagavond 22 april heeft de raad van de gemeente Abcoude Ton de Roode van de PvdA tot wethouder benoemd. Hij vervangt hiermee wethouder Kees Veldhuijzen van Zanten die tijdens de raadsvergadering op 13 maart heeft aangegeven af te treden. Tevens presenteerde de nieuwe coalitie van SVAB, CDA en PvdA hun beleidsprogramma 2008 - 2010 met de ondertitel zeventien maanden voor zeventien programmapunten.

Deze ondertitel verwijst naar de tijd die de gemeente Abcoude nog rest als zelfstandige gemeente. In 2010 vormt de gemeente zeer waarschijnlijk een grote Groenehartgemeente met de gemeenten Breukelen, De Ronde Venen en Loenen. De aanstaande herindeling is uitgangspunt voor het beleidsprogramma. Zoals gezegd in het programma: alle capaciteit en creativiteit moet gestoken worden in het realiseren van die projecten die we voor de gemeente van cruciaal belang vinden. De gemeente Abcoude pakt hiermee de draad weer voortvarend op.

Tijdens deze raadsvergadering nam de raad ook afscheid van wethouder Kees Velthuijzen van Zanten die afgelopen twee jaar wethouder was namens de VVD. Ton de Roode neemt deels zijn portefeuille over. Dezelfde avond heeft het college van B&W besloten tot een nieuwe portefeuilleverdeling.

Portefeuille burgemeester Jan Streng: centrale coördinatie gemeentebeleid, representatie en algemeen woordvoerderschap, openbare orde en veiligheid, intergemeentelijke samenwerking, bestuurlijke voorbereiding gemeentelijke herindeling, algemene zaken, juridische kwaliteitsborging en klachtenafhandeling, verkeer en vervoer, afvalinzameling en personeel en organisatie. Projecten: Abcoude-Zuid en derde brug (juridische procedure).

Portefeuille wethouder Dick Kok: ruimtelijke ordening, handhaving bouwen en wonen, bouw- en woningtoezicht, monumentenzorg, openbare werken, grondzaken, communicatie, mediabeleid en publieke dienstverlening. Projecten: Stationsgebied

Portefeuille wethouder Jobke Vonk-Vedder: welzijn, maatschappelijke ondersteuning (implementatie nieuwe wetgeving), sociale zaken, onderwijs, sport en recreatie, volksgezondheid, cultuur, toerisme, informatisering en automatisering. Projecten: Baambrugge-Oost en Angstelborgh.

Portefeuille wethouder Ton de Roode: financiën, economische zaken, volkshuisvesting, milieu, water en energie, projectorganisatie. Projecten: Meerbadterrein-Noord. leisurecentrum (inclusie Meerbadterrein-Zuid), PMG, Tumult/Rosa FM en bomenbeleid.


---

23 april 2008