Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Asbest in Park Frankendael

Delen van het park zijn voorlopig met hekken afgezet

23 april 2008

Tijdens de uitvoering van de laatste werkzaamheden in Park Frankendael is asbest aangetroffen. Na overleg met de Dienst Milieu en Bouwtoezicht (DMB) en de GGD vanmiddag heeft het stadsdeel besloten vanavond nog de delen waar de asbest is aangetroffen af te sluiten met hekken.

Park Frankendael, foto: Edwin van Eis

Het gaat om het gebied begrenst door de slingerlaan, het pad naar de Nobelweg, de Kamerlingh Onneslaan en de waterpartij langs volkstuinencomplex Klein Dantzig. Op de hekken zijn waarschuwingsborden aangebracht. Het stadsdeel vraagt de bezoekers van het park met klem buiten de hekken te blijven.

In de voorbereiding van de renovatie van park Frankendael zijn diverse grondonderzoeken gepleegd, onder andere naar aanwezigheid van asbest.

De uitkomst van deze onderzoeken gaf geen aanleiding tot extra onderzoek of maatregelen. Tijdens de laatste werkzaamheden zijn echter stukjes asbest aangetroffen.

Uit voorzorg hekken neergezet

Hierna is op verzoek van het stadsdeel nader onderzoek gedaan door DMB. Uit dit onderzoek is gebleken, dat er mogelijk meer asbest in de grond aanwezig is. Uit voorzorg wordt het gebied door hekken afgezet. Op korte termijn wordt nader onderzoek gedaan naar de ernst en omvang van de verontreiniging. Tot het moment dat er meer duidelijkheid is, blijft het gebied afgezet.

Vragen?

Voor vragen over asbest kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Milieu en gezondheid van de GGD: telefoonnummer: 020-555 5405.
Reageer