Océ

Océ geeft toelichting op strategische alliantie met Konica Minolta

Aandeelhouders stemmen in met alle voorgestelde besluiten

Venlo, 23 april 2008 ­ Tijdens de vandaag gehouden jaarlijkse, algemene vergadering van aandeel- houders van Océ N.V. heeft bestuursvoorzitter Rokus van Iperen een nadere toelichting gegeven op de samenwerking met Konica Minolta, die in januari 2008 werd aangekondigd.

Hij gaf aan dat Océ grootformaat printers, cutsheet printers en continuous feed printers levert aan klanten in de corporate markt (handel, industrie, financiële en overheidsinstellingen) en de commercial markt (drukkerijen, printshops, mailing bedrijven). In de markten voor grootformaat printers en continuous feed printers heeft Océ een leidende positie.

Océ en Konica Minolta zijn volgens Van Iperen intensief gaan samenwerken om hun respectievelijke posities in de cutsheet markt te versterken. Deze samenwerking betreft zowel productontwikkeling als verkoop en distributie.

Van Iperen vertelde de aandeelhouders dat Océ en Konica Minolta gezamenlijk nieuwe producten gaan ontwikkelen in zwart-wit en in kleur voor inzet in de hoogvolume cutsheet printermarkten. Océ en Konica Minolta zullen de gezamenlijk ontwikkelde printers elk onder hun eigen merknaam gaan verkopen.

Daarnaast zal Océ, aldus Van Iperen, het totale bestaande Konica Minolta cutsheet assortiment wereldwijd verkopen onder Océ label. Konica Minolta zal de hoogvolume cutsheet printers van Océ onder Konica Minolta label verkopen, te beginnen met de succesvolle Océ VarioPrint 6000 serie in Noord-Amerika, Japan, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Van Iperen: `De alliantie tussen de twee onafhankelijke bedrijven met elk hun eigen go-to-market strategie is gericht op groei voor beide ondernemingen. Dankzij deze samenwerking zullen wij onze positie in de cutsheet printermarkt belangrijk versterken.`

Tijdens de aandeelhoudersvergadering werden alle voorgestelde besluiten goedgekeurd.

De jaarrekening 2007 alsmede het dividend over 2007 werden vastgesteld. Het dividend per gewoon aandeel van 0,50 nominaal bedraagt 0,64 in contanten. Na aftrek van het interimdividend bedraagt het slotdividend over het boekjaar 2007 per gewoon aandeel 0,49. De cum- dividend date is donderdag 24 april 2008. Het aandeel Océ zal per vrijdag 25 april 2008 ex-dividend noteren. De record-date is dinsdag 29 april 2008. Betaalbaarstelling van het dividend zal plaatsvinden vanaf dinsdag 13 mei 2008.

De vergadering verleende decharge aan de leden van de Raad van Bestuur en van de Raad van Commissarissen. Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com

Het voorstel tot wijziging van de statuten werd goedgekeurd. De wijzigingen zijn gericht op flexibilisering en modernisering. Zo worden de prioriteitsaandelen afgeschaft en wordt de governance structuur van Océ verder aangepast aan de Code Tabaksblat. Voorts wordt in de statuten geanticipeerd op de inwerkingtreding van de Wet elektronische communicatiemiddelen, de Transparantierichtlijn en de uitvoeringswet kapitaalbescherming voor naamloze vennootschappen.
De volledige tekst van de wijzigingen inclusief toelichting is opgenomen in de agenda .

De Raad van Bestuur werd voor een periode van achttien maanden aangewezen om te besluiten tot verdere uitgifte van aandelen en beperking van het voorkeursrecht tot ten hoogste 10% van het geplaatste aandelen- kapitaal, welk percentage verhoogd wordt tot 20% bij fusies en grotere acquisities, en tot inkoop van aandelen.

De heer drs. M. Arentsen is herbenoemd als commissaris voor een periode van vier jaar. De heer D. Wendt is benoemd tot commissaris met ingang van 24 april 2008.

Tenslotte heeft de vergadering ingestemd met de mogelijkheid informatie elektronisch aan aandeelhouders te verzenden.

De uitslag van de stemmingen zal uiterlijk 25 april a.s. gepubliceerd worden op de Océ corporate website . Het verslag van de vergadering zal uiterlijk op 23 juli a.s. op deze site gepubliceerd worden.

Océ N.V.
23 april 2008

Voor verdere informatie
Océ N.V.:
Investor Relations:                                  Pers:
Carlo Schaeken                                       Jan Hol
Vice President Investor Relations             Senior Vice President Corporate Communications
Telefoon 077 359 2240                                Telefoon 077 359 2000
E-mail investor@oce.com                              E-mail jan.hol@oce.com
Océ N.V.
Postbus 101, 5900 MA Venlo
Telefoon 077 359 2240
Océ investeerders informatie op Internet: http://www.investor.oce.com

---- --