KNWV

Nieuwsbericht Surfen


23-4-2008

Holland Windsurfing Serie 2008

Ideaal surfweer! 9 tot 13 knopen, af en toe wat aantrekkend, en een zonnetje. De oostenwind recht op de club maakte dat de start en de finish vlak voor het clubgebouw konden plaats vinden, zodat de toeschouwers van dichtbij konden meegenieten.

Wedstrijdleider Harry Gahrmann had een simpele baan uitgezet, die echter alles van de deelnemers vergde. Na 5 races was iedereen duidelijk vermoeid, maar wel zeer voldaan.


8 Belgische jongens en meisjes gingen in de diverse klassen de strijd aan met de Hollandse deelnemers in de Bic Techno klassen. Maar liefst
23 Technos kwamen er aan de start. Carlijn Vermeulen stoof in deze groep driemaal als eerste en eenmaal als tweede van deze groep over de finish. Zij werd daarmee winnaar in de Techno 17+ klasse en beste dame, vóór Marc van Santen en Esther de Geus.

Winnaar in de Techno U17 klasse werd de Belg Kjell de Bruyn, evenals de vorige maal in Ter Aar. Leidschendammer Bert Peters werd een goede tweede.

Kiran Badloe uit Almere leverde een hevig gevecht met clubgenoot Jort Min in de Techno U15 klasse, terwijl de Belgische Andrea Vanhoorne met twee tweede plaatsen daar nog tussen probeerde te komen.

In de groep Open klassen was de oude meester Jan Ernst nog steeds razend snel, al kreeg hij wel concurrentie van Ton Wessel (Hargen). Beide masters voeren in de 9.5m klasse en Alphenaar Elco Vlaar kwam daar nog bijna knap tussen door zowaar de laatste race als eerste in de open groep binnen te komen. Daarmee werd hij wel eerste in de 7.5m klasse. Als tweede in deze klasse kwam binnen Leidschendammer Michiel Bart, die zowaar zijn clubgenoten Robbert-Jan van Velzen en Huug Peters, die in de 9.5m klasse voeren, voor bleef.

Voor het groepje clubsurfers, bestaande uit Jolien Surink en Kevin Koomen, was het een ideale wedstrijd om wat ervaring op te doen. Voorzitter van Reeuwijk Ber Van Loon stelde voor Zegerplassurfster Jolien met veel genoegen een clubshirt van Reeuwijk ter beschikking.

Internetadres: www.hollandwindsurfing.nl/