Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 23 april 2008

Zaanstreek-Waterland, 23-04-2008 o Scharensliep aangehouden en vast na dreigen met mes

Hennep

Zaandam, dinsdag 22 april 2008.

De politie heeft op de Stationsstraat in een box onder een woning een kleine hennepplantage aangetroffen. De 31-jarige bewoner werd aangehouden. In een afgeschermd gedeelte van de box stonden 50 planten onder een viertal lampen te bloeien. De henneplucht werd met een ventilator vóór de afvoer door een koolstoffilter geleid. Het energiebedrijf onderzoekt of er met de stroomvoorziening is geknoeid. De planten en apparatuur werden ter vernietiging afgevoerd. De verdachte verklaarde dat de cannabis voor eigen gebruik was. Hij werd na verhoor heengezonden en zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Op de Pieter Pauwstraat werd na een anonieme melding (M) een 39-jarige man aangehouden die in zijn woning op de eerste verdieping twee kweekkamers had ingericht. In totaal werden 102 planten aangetroffen. Het energiebedrijf heeft de elektriciteitsmeter meegenomen omdat de stroom buiten de meter om ging. Bij aantreffen van kwekerijen wordt in de regel het voordeel berekend dat de verdachte uit de kweek kan hebben gehaald. De rechter kan later het genoten voordeel terugvorderen. De kwekerij wordt vernietigd en de Zaandammer werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Op de IJdoornlaan in Landsmeer werd een woning onderzocht omdat daar een hennepkwekerij werd vermoed. Hier werd niets aangetroffen.

Aanhoudingen na familieruzie

Zaandam, dinsdag 22 april 2008, 15:20 uur.

De politie moest ingrijpen bij een familieruzie op het Krimp. Een jonge vrouw uit Amsterdam wilde in Zaandam een vriend ontmoeten. Haar familie was haar gevolgd omdat zij met een ander is gehuwd. De vriend en de vrouw werden door de familieleden flink geslagen. De vriend werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een omstander die kordaat ingreep heeft één van de verdachten in bedwang gehouden tot de politie hem kon overnemen. Vier verdachten in leeftijden van 17 tot 39 jaar oud, allen woonachtig in Amsterdam, zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Bij één van de verdachten werd een busje traangas aangetroffen en in beslag genomen.

Valse papieren

Zaandam, dinsdag 22 april 2008, 15:42 uur.

De politie heeft een 52-jarige man uit Zaandam aangehouden die wordt verdacht van poging tot oplichting. De man probeerde bij een bank op de Gedempte Gracht een zakelijke rekening te openen en legitimeerde zich daarbij met vermoedelijk vervalste papieren. Na aanhouding door de politie werden het paspoort en rijbewijs voor nader onderzoek in beslag genomen. Aan het bureau bleek dat de man bij aanhouding een valse naam had opgegeven. De verdachte bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij is door de vreemdelingenpolitie in bewaring gesteld.

Scharensliep aangehouden

Politie zoekt benadeelden

Assendelft, woensdag 23 april 2008.

De politie heeft een 32-jarige man uit Assendelft aangehouden wegens colporteren zonder vergunning en niet legitimeren. De man, die bij de politie bekend staat als veelpleger, had zich aan bewoners van de Dorpsstraat aangeboden als messenslijper. Ook verspreidde hij een reclameblaadje en bij sommige 'klanten' liet hij zijn telefoonnummer achter. Uit nader onderzoek bleek dat er eerder aangifte was gedaan door een 80-jarige man uit Zaandam die 200 euro moest betalen voor het slijpen van een nagelschaartje. De politie vermoedt dat het om dezelfde 'scharenslijper' gaat en dat hij mogelijk meer mensen heeft benadeeld. Mensen die daadwerkelijk benadeeld zijn én het reclameblaadje of het telefoonnummer nog hebben of gedupeerden die een behoorlijk signalement van de dader kunnen geven worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Krommenie/Assendelft via 0900-8844 (lokaal tarief).

Beroofd van telefoon

Zaandam, woensdag 23 april 2008, 01:38 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die plaatsvond in de nacht van dinsdag op woensdag rond één uur op de Dr. H.G. Scholtenstraat. Een 19-jarige jongeman moest ter hoogte van de sportvelden onder bedreiging met een mes zijn mobiele telefoon inleveren bij drie jongemannen. Na de beroving liep het drietal weg via het Kuilpad in de richting van de manege. De dader met het mes wordt omschreven als een 17 à 18 jarige blanke jongeman met een slank postuur en kort gemillimeterd haar. Hij was ongeveer 180 cm lang en droeg een blauw/grijzig vest met capuchon geheel voorzien van blikjesmotief (lijkt op Burberrie). De tweede leek een jaar of 17 oud en hij had half lang zwart haar met krulletjes. Hij was ongeveer 170 cm lang en had ook een slank postuur. De derde betrokkene was even lang als de tweede. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Zaandijk via 0900-8844.

Vast na dreigen met mes

Purmerend, dinsdag 22 april 2008, 17:13 uur.

Een 52-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van bedreiging van zijn vrouw met een mes. De man zou verslaafd zijn en geld hebben geëist van zijn vrouw. Toen zij weigerde zou de man met een keukenmes hebben gedreigd. Aan de hand van het opgegeven signalement werd aanvankelijk een 37-jarige Purmerender aangehouden. Direct nadat duidelijk was geworden dat deze man niets met de bedreiging te maken had werd hij met excuses vrij gelaten. De man nam hier geen genoegen mee en gaf aan een klacht in te gaan dienen. De juiste verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Veelpleger gepepperd

Zaandam, woensdag 23 april 2008, 05:16 uur.

De politie heeft op de Koerakinstraat peperspray moeten gebruiken om een 44-jarige veelpleger uit Wormerveer aan te houden. De man had zijn vriendin met een mes bedreigd en dreigde zich zelf te verwonden. De man werd overmeesterd en geboeid naar het bureau gebracht waar hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Voordat hij werd getransporteerd werd de man door ambulancepersoneel aan een hoofdwond verzorgd die de man zichzelf had toegebracht. Justitie besliste dat de verdachte, omdat zijn vriendin weigert aangifte te doen, in vrijheid gesteld moest worden. De man werd echter direct weer aangehouden omdat hij nog 30 dagen gevangenisstraf tegoed had.