Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Regering wil aftrek buitengewone lasten schrappen

De regering wil de aftrek van de buitengewone uitgaven vervangen door een systeem van forfaitaire bijdragen. De bedoeling is dat iemand per jaar een bedrag van EUR 100,- tot EUR 400,- krijgt, afhankelijk van de ernst van de beperking. Voor een groep met veel meerkosten moet het wel mogelijk blijven kosten af te trekken.

De VSN maakt zich grote zorgen over de effecten van deze maatregel voor haar leden. De vereniging gaat onderzoeken wat voor haar leden de financiële gevolgen zijn van de voorgestelde maatregelen. Het forfaitair systeem zal voor een bepaalde groep mensen zeker voordelen hebben. Voor mensen die hoge eigen bijdragen betalen en veel kosten maken in verband met hun ziekte kan de voorgestelde wijziging erg nadelig uitpakken.

Vandaar dat de VSN wil onderzoeken hoe deze maatregel uitwerkt voor mensen met een spierziekte, zo mogelijk samen met andere patiëntenorganisaties en de CG-raad. De VSN wil er in ieder geval voor pleiten dat de mogelijkheid blijft bestaan om hoge kosten in verband met ziekte en handicap af te trekken van de belasting. Wij houden u op de hoogte.
23 april 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400