Ingezonden persbericht

RTBF IN DIGITAAL SATELLIETAANBOD TéléSAT

Akkoord tussen openbare omroep en nieuwe digitaal televisieplatform ondertekend op 23 april

Brussel, 23 april 2008 - Vandaag ondertekenden Jean-Paul Philippot, Gedelegeerd Bestuurder van de RTBF, en Kurt Pauwels en Yann Guyonic, resp. Algemeen Directeur en Vicepresident van TéléSAT, een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor zullen La Une, La Deux, La Première, VivaCité, Musiq3, Classic 21 en Pure FM hun opwachting maken op dit splinternieuwe satellietplatform. Een primeur voor Franstalig België dus, waarmee de eigen zenders voor het eerst in de geschiedenis via satelliet beschikbaar zullen zijn. Bovendien is dit ook een grote stap in de ontwikkeling van het digitale aanbod in de Franstalige gemeenschap in België. Nieuwe namen van zenders die deel zullen uitmaken van het digitale zenderaanbod van TéléSAT, worden in de volgende weken bekend gemaakt. Voor meer informatie over digitale televisie, satelliettelevisie en TéléSAT, suf naar www.telesat.be.

Primeur voor Franstalig België

Het akkoord werd vandaag ondertekend door Jean-Paul Philippot, Gedelegeerd Bestuurder van de RTBF, en Kurt Pauwels en Yann Guyonic, resp. Algemeen Directeur en Vicepresident van TéléSAT. Hiermee benadrukt het nieuwe satellietplatfom haar ambitie om een aanbod te creëren dat specifiek gericht is op de Franstalige kijkers en luisteraars in heel België. Dit aanbod vormt bovendien een primeur in Franstalig België, één van de zeldzame Europese gebieden waarvan de eigen zenders nog niet via de satelliet beschikbaar waren.

Van haar kant bevestigt de RTBF hiermee haar investering in de digitale technologie en haar inspanningen om de diversiteit van haar uitzendmogelijkheden te verhogen. Met de keuze voor TéléSAT biedt de RTBF haar publiek namelijk uitzendingen in digitale kwaliteit die overal kunnen worden ontvangen in België en het Groot-Hertogdom Luxemburg.

Het akkoord van vandaag vormt dus een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van het digitale aanbod binnen de Franstalige gemeenschap in België. Bovendien lopen er momenteel ook reeds onderhandelingen met andere zenders, welke in de loop van de volgende weken bekend zullen worden gemaakt.

Potentieel van de satelliet reeds bevestigd in Vlaanderen

TéléSAT maakt deel uit van AIRFIELD MEDIA, dat bijna twee jaar geleden met TV VLAANDEREN al een eerste satellietplatform in het noorden van het land uit de grond stampte. Dat TV VLAANDEREN met meer dan 60.000 abonnees ondertussen is uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de Vlaamse markt, toont aan hoeveel potentieel de satelliet ook in ons land heeft.

Voor meer informatie, surf naar www.telesat.be.

Voor foto-materiaal van deze signeersessie, kan u terecht op de website van het nieuwsagentschap Belga (http://picture.belga.be)

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht