Provincie Overijssel

Nationaal Landschap IJsseldelta via GoogleMaps

Op de website van het Nationaal Landschap IJsseldelta is vanaf vandaag in één klik zichtbaar welke projecten zich afspelen in het Nationaal Landschap. Via Google-Maps is een projectenkaart beschikbaar die alle projecten in het gebied weergeeft.

Een voorbeeld: wil je meer weten over het herstel van het oude veerhoofd in Genemuiden? Zoek Genemuiden op de kaart en klik het project aan. Een uitgebreide projectbeschrijving, foto's en kaarten worden zichtbaar. Handig voor de inwoners van het Nationaal Landschap zelf, maar ook voor beleidsmakers.

Inwoners via kaart zicht op activiteiten

Gedeputeerde Rietkerk is trots op deze nieuwe ontwikkeling: "We zijn de eerste binnen de provincie Overijssel die van deze toepassing gebruik maken. Hierdoor wordt het voor de inwoners goed zichtbaar waar we allemaal in het Nationaal Landschap mee bezig zijn."

Zelf een kijkje nemen? Kijk op www.nlijsseldelta.nl.

natlandschheader.jpg (9 Kb)

Over het project IJsseldelta

Project IJsseldelta gaat over de toekomst van de IJsseldelta. Het bestaat uit twee deelprojecten: Nationaal Landschap IJsseldelta (ten noorden van Kampen tot aan Hasselt en Genemuiden) en IJsseldelta Zuid (tussen Kampen en Zwolle). Het Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat uit de Polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper, de Zuiderzeepolder, het rivierenland van de IJssel en het Zwarte Water, met de daaraan gelegen oude stads- en dorpskernen, en het Zwarte meer. De IJsseldelta met haar rivierenland, eeuwenoude polders, terpboerderijen en kreekruggen is één van de 20 Nationale Landschappen van Nederland.