Politie Limburg-Noord

Verkeershandhavingsteam en Belastingdienst houden succesvolle controle
Datum: 23-04-2008
Tijd bericht: 16:57
Plaats: Baexem
Bij een dinsdag gehouden gezamenlijke controle van de belastingsdienst en het Verkeershandhavingsteam werden vier aanhoudingen verricht, zijn 10 auto's en één aanhangwagen in beslag genomen, werd voor
¤ 11.000,= aan boetes geïnd, twee geschorste kentekens en één illegale LPG-installatie aangetroffen. Verder werden diverse verkeersovertredingen geconstateerd en met processen-verbaal afgedaan.

Het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord maakt geregeld afspraken met andere diensten om gezamenlijke controles uit te voeren. Dinsdag werd met de Belastingdienst standplaats ingenomen langs de N 280 in Baexem.
De vier aanhoudingen betroffen een 34-jarige inwoner van Heerlen, die bij de belastingsdienst een schuld bleek te hebben, terwijl hij ook nog vijf processen-verbaal niet had betaald. De Belastingdienst nam een tiental auto's in beslag van mensen die een achterstand in hun betalingen hebben.
Door de scanapparatuur van de Belastingdienst werden zeker 5 tot 6.000 passerende auto's bekeken.

Een 22 en een 33-jarige man uit Eindhoven werden bij de controle aangetroffen in een in Nuenen gestolen auto. De politie heeft de eigenaar van de auto geïnformeerd over het aantreffen van zijn eigendom en de twee verdachten zijn overgedragen aan de Eindhovense collega's.
Een 48-jarige inwoner van Baexem werd aangehouden voor belediging van één van de controlerende medewerkers. Ook bleek hij nog een tweetal boetes te hebben openstaan voor een totaalbedrag van bijna ¤ 260,=.

Door het Verkeershandhavingsteam werden in verband met het overtreden van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u drie rijbewijzen ingevorderd. Een 25-jarige inwoner van Roermond, een 48-jarige inwoner van Nunhem en een 45-jarige inwoner van Maaseik (B) moesten hun auto terplekke laten staan en ander vervoer regelen.
Ook 23 andere bestuurders werden aan de kant gezet om te worden beboet voor een snelheidsovertreding. Twee bestuurders moesten aan ademtest voor alcohol ondergaan, maar bleken niet onder invloed.Tweemaal werd proces-verbaal opgemaakt voor onverzekerd rijden, tweemaal voor de APK, vijfmaal voor het niet handsfree bellen, eenmaal werd een kleine hoeveelheid wiet in beslag genomen en eenmaal werd een 59-jarige bestuurder uit Heel aangetroffen die met een al drie jaar verlopen rijbewijs rondreed.