Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

WEDEROM DAGWINST VOOR STACEY

Veszprem, 23 april 2008, na het winnen van beide proeven, is equipe Stacey vandaag wederom onverslaanbaar gebleken. Nadat hij vanochtend 41 seconden te snel was voor de nummer 2, landgenoot Marcel van Vliet (Ginaf), versloeg hij ook vanmiddag op 49 seconden Wulfert van Ginkel (Ginaf). Derde werd de altijd gevaarlijke Loprais (Tatra) op 2 min 52.

In het algemeen klassement blijft Stacey dus leider met 16 minuten en 34 seconden voorsprong op van Ginkel. Nederlander van Eerd zit daar 30 minuten en 51 seconden achter. Duits teamlid Franz Echter staat vierde op 36 min 36". Geert Verhoeven neemt een 12de plaats in met een achterstand van 1 uur 1 minuut en 1 seconde.

Hans Stacey: "Het was een erg moeilijke dag vandaag, we liepen telkens tegen allerlei kleine probleempjes aan. Allereerst, na 2 km, kwam ik een auto tegen die klem zat in het midden van het pad waardoor ik wel moest stoppen. Daarna probeerden we Ales Loprais te passeren maar hij slipte en blokkeerde vervolgens de weg! We moesten toen wel wachten totdat hij weg was en de weg dus vrij was. Toen, als klap op de vuurpijl, vloog onze tijdkaart uit het raam en moesten we in het gras gaan zoeken om hem weer te vinden. Vanmiddag heb ik erg voorzichtig gereden; aan de ene kant was het makkelijk om hard te rijden maar aan de andere kant loop je dan sneller het risico om schade op te lopen aan de truck door de vele hobbels. Ik leidt het klassement nu met 16 minuten en 34 seconden voorsprong, wat ongeveer betekent dat ik twee bandenwissels kan leiden voordat de rest me inhaalt. Nog alle reden om morgen weer volledig in de aanval te gaan dus."

Noot voor redacties (

Ingezonden persbericht