Gemeente Kerkrade

23.04.08: Boomfeestdag 2008 in Kerkrade

Wethouder Krasovec en wethouder Thomas hielpen mee met de aanplant van de bomencirkel. In Kerkrade hebben vandaag, 23 april, activiteiten plaatsgevonden in het kader van de Boomfeestdag 2008. Het doel van de Boomfeestdag is om kinderen bewust te maken van het groen in hun leefomgeving en het belang hiervan. Het nationaal thema van dit jaar was `Boom zoekt kind'.

Lokale gedachte
Centraal bij de Boomfeestdag in Kerkrade stond het planten van bomen en bosplantsoen bij het Loosbos achter de sportvelden gelegen aan de Anselderlaan te Kerkrade door kinderen (van groep 7) van diverse basisscholen uit Kerkrade. Wethouder Peter Thomas en Wethouder Frans Krasovec plantten namens de gemeente Kerkrade samen met diverse vertegenwoordigers van andere betrokken organisaties en de kinderen een bomencirkel. Deze bomencirkel staat symbool voor de samenwerking tussen de betrokken partijen die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

De kinderen plantten niet alleen bomen, maar voerden ook een wateronderzoekje uit. De plantlocatie
In het Loosbos of Molenbos lag een oefenveld van de voetbalvereniging LHC. Op deze locatie is nu weer een bos aangeplant om een stukje natuur terug te brengen in Kerkrade. Naast het planten hebben de kinderen ook een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van het water van de Anselderbeek die door het Loosbos stroomt.

Bomen
In totaal zijn er vandaag 627 bomen en 3600 stuks bosplantsoen geplant door 261 kinderen van 9 verschillende scholen in Kerkrade. Het gaat om diverse inheemse soorten bomen waarin de beuk centraal staat. Het Loosbos is van oudsher een beukenbos en er is voor gekozen om dit weer terug te brengen op deze locatie.