Gemeente Bussum

Stand van zaken Veldweg

Sinds 2003 wordt, in de Centrumvisie, gesproken over de (her)ontwikkeling van verschillende locaties in en nabij het Bussumse centrum. Eén van deze locaties is het parkeerterrein aan de Veldweg. Hiervoor is voorgesteld een gesloten bouwblok te ontwikkelen met uitzicht op het park (de kloostertuin) met woningen, kantoren en ondergronds parkeren. Op deze visie is 4 maart jl. de Nota van Uitgangspunten gebaseerd.

Al enige tijd worden door de gemeente ook de mogelijkheden bekeken voor een dansgelegenheid voor jongeren van 16-21 jaar. De locatie Veldweg is in die zin geschikt voor deze functie, omdat de locatie gesitueerd is tussen twee uitgaansgelegenheden in. Belangrijk voor de politie in verband met de handhaving. Door de bovenliggende woningen zou een controlerende werking uitgaan en kan een veiliger leefomgeving gecreëerd worden. Momenteel is er een onderzoek lopende naar de behoefte voor horeca in Bussum, met in het bijzonder een dansgelegenheid voor jongeren.

Voortgang

Bij de verdere ontwikkeling van de plannen voor de Veldweg is er komende tijd aandacht voor het onderzoeken van de omvang van de dansgelegenheid en de condities waaronder een dansgelegenheid kan worden opgericht. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheid van een derde parkeerlaag. In de nu volgende periode worden, reeds vooraf geselecteerde, marktpartijen uitgenodigd om te bezien of er interesse bestaat voor deze ontwikkeling. Deze marktpartijen wordt gevraagd om een bod op de locatie, een schetsontwerp op basis van de Nota van Uitgangspunten en een logistiek plan. Vervolgens worden de ingezonden stukken beoordeeld.