Gemeente Schiedam


April

Herbestraatwerkzaamheden en rioolrenovatie Gorzen

23 april 2008

Deze week wordt begonnen met de herbestratingswerkzaamheden en de rioolrenovatie die ONS ingenieursbureau in opdracht van de gemeente Schiedam uitvoert in een aantal straten in De Gorzen. Deze werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd.

* Fase 1 (week 17 tot week 22) bestaat uit het herbestraten van de Strijensestraat. De weg wordt voorzien van nieuw materiaal, bestaande uit betonnen straatstenen en tegels.
* Fase 2 (week 19 tot week 21) bestaat uit het renoveren van het riool door middel van relining in de Gasstraat, Grevelingenstraat, Maasstraat, Leliestraat en Middelharnissestraat. De bewoners worden binnenkort nader geïnformeerd over de exacte datum van de werkzaamheden.

Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot circa 18.00 uur.

Verkeershinder Strijensestraat
Het verkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden. Tijdens de duur van de werkzaamheden in fase 1 is de Strijensestraat niet bereikbaar. Helaas is dit niet te vermijden; de straat ligt immers open. Bewoners kunnen hun auto tijdelijk niet in de straat parkeren. De Strijensestraat is alleen bereikbaar voor het werkverkeer en de hulpdiensten. Er worden rijplaten neergelegd om de woningen in geval van calamiteiten bereikbaar te houden.

Tijdens de werkzaamheden in fase 2 ondervindt het verkeer nauwelijks hinder. Gedurende de werkdag zijn echter enkele parkeerplaatsen niet beschikbaar en is het verkeer tijdelijk gestremd. In verband met eenieders veiligheid is het van belang om te allen tijde de doorgang voor hulpdiensten vrij te houden. Bij bijzondere gebeurtenissen (verhuizing, huwelijk enz.) kan ONS op verzoek speciale voorzieningen treffen. Bromfietsers, fietsers en voetgangers kunnen tijdens de duur van de herbestratingswerkzaamheden hinder ondervinden. Voor hen worden tijdelijke voorzieningen getroffen (loopplanken e.d.).

Gebruik van water en riool tijdens de renovatiewerkzaamheden

Tijdens de renovatiewerkzaamheden aan het riool is de afvoer van water beperkt. Een of twee dagen voor aanvang van de werkzaamheden ontvangen de betrokken huishoudens een informatiefolder van de firma Insituform Rioolrenovatietechnieken uit Zoetermeer die de renovatiewerkzaamheden zal uitvoeren.

Huisvuil
Huisvuil kan worden aangeboden op de hoek van de straat die voor de vuilniswagen van IRADO bereikbaar is.

Informatie/vragen
Voor meer informatie en vragen is ONS Klantenservice telefonisch bereikbaar op nummer 010 - 262 1000.