Ingezonden persbericht


Persbericht - 14 april 2008

De Duizend en één Kracht Kansenbeurs

Een unieke bijeenkomst voor vrouwen & vrijwilligerswerk

De Vrijwilligerscentrale Amsterdam organiseert op 24 april in het Sieraad in de Baarsjes de Duizend en één Kracht Kansenbeurs. We doen dit in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Het Nederlandse Rode Kruis, Vluchtelingenwerk Amsterdam en Landelijk Overleg Minderheden. Op deze ochtend kunnen vrijwilligersorganisaties en vrouwen met een andere culturele achtergrond kennismaken met elkaar.

Op de Kansenbeurs gaan organisaties en vrouwen met elkaar in gesprek op een leuke en ontspannen manier. Vrouwen krijgen informatie over de kansen die vrijwilligerswerk kan bieden en kunnen zich inschrijven voor cursussen of opgeven voor diverse activiteiten.

Vrijwilligerswerk is bij uitstek geschikt voor vrouwen die Nederlands willen oefenen, die ervaring willen opdoen in een bepaalde sector of meer contacten willen krijgen. De VCA nodigt daarom vrouwen die interesse hebben in vrijwilligerswerk uit voor deze Kansenbeurs!

Datum: 24 april 2008
Locatie: Het Sieraad, Postjesweg 1 Gespreksleider: Fatima Elatik

Programma:
08:30-09:30 Inloop met koffie en thee. Tijd om kennis te maken met de aanwezige organisaties! 09:30-10:00 Welkom, toespraak en uitleg programma 10:00-11:30 Op zoek gaan naar de vrijwilligersplek voor u! Speeddaten met organisaties 11:30-11:40 Afsluiting
11:40-12:00 Tijd om na te praten en te netwerken

U kunt zich opgeven bij Senem Sirin, telefoon: 020 5301216 of email: s.sirin@vca.nu.

Het project Duizend en een Kracht helpt allochtone vrouwen bij het vinden van ondersteuning bij taal, een leuke activiteit of vrijwilligerswerk. Voor deze vrouwen organiseert de Vrijwilligerscentrale Amsterdam in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Het Nederlandse Rode Kruis, Vluchtelingenwerk Amsterdam en Landelijk Overleg Minderheden de Duizend en één Kracht Kansenbeurs.