Ingezonden persbericht


LANCOM introduceert 300 Mbps draadloze brug
Compleet pakket inclusief antenne, atmosferische ontlading en een calculatietool voor draadloze verbinding

Amsterdam, 23 april 2008 ­ LANCOM vergroot de snelheid van zijn draadloze LAN-verbindingen in de open lucht met de nieuwe buitenantenne LANCOM AirLancer Extender O-D9a. Daarnaast lanceert het bedrijf het nieuwe 802.11n access point LANCOM L-310agn.

()
Gecombineerd met het access point L-310agn, gebruikt de O-D9a horizontaal en verticaal gepolariseerde golflengtes op dezelfde frequentie voor onafhankelijke transmissiepaden en dubbele datasnelheden. De inzet van de nieuwe antenne met een 9-graden directionele straal en 23-dBi versterking zorgt ervoor dat punt-naar-punt draadloze LAN-verbindingen in de 5-GHz band datatransfersnelheden van bruto maximaal 300 Mbps en een bereik van twintig kilometer kunnen halen.

AirLancer Extender SA-5L is een adapter die beschermt tegen atmosferische storingen, waaronder blikseminslag. Het verkleint de risico's die zelfs kunnen ontstaan als apparatuur voor bliksembescherming is geïnstalleerd. Zo is het mogelijk dat een inslag de gevoelige draadloze LAN-modules in de access points beschadigt. Dankzij R&D-inspanningen in samenwerking met de RWTH-universiteit in Aken (Duitsland) heeft LANCOM Systems het beschermingsniveau verbeterd. Het gebruik van de AirLancer Extender SA-5L als centrale component van systemen voor atmosferische storingen is essentieel voor alle open- luchtinstallaties.

De LANCOM Outdoor Guide is een gratis document met basisinformatie over de (on)mogelijkheden van draadloze netwerken over grote afstanden. De gids is te downloaden van de LANCOM-website via:http://www.lancom-systems.de/Outdoor Special.997.0.html?L=2. Via deze link is er ook toegang tot de Antenna Distance Calculator, een interactieve tool die het bereik en de datadoorgifte van een installatie vooraf kan inschatten. Daarnaast geeft de tool aan hoe hoog de mast moet zijn.

De buitenantenne LANCOM AirLancer Extender O-D9a is vanaf eind april 2008 beschikbaar voor 549 euro (exclusief btw). De AirLancer Extender SA-5L is vanaf nu beschikbaar voor 105 euro (exclusief btw). Gedetailleerde datasheets zijn op de LANCOM Outdoor-homepage te vinden:http://www.lancom-systems.de/Outdoor-Special.997.0.html?L=2.

*****
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.