Staatssecretaris Timmermans in gesprek met Europese sportbonden

Op donderdag 24 april brengt staatssecretaris Timmermans voor Europese Zaken, samen met zijn Franse ambtgenoot Jean-Pierre Jouyet een bezoek aan de UEFA in het Zwitserse Nyon. Op uitnodiging van UEFA-voorzitter Michel Platini spreken Timmermans en Jouyet met vertegenwoordigers van Europese sportbonden over een betere bescherming van de sport in Europa.

De bijeenkomst volgt op het Frans-Nederlandse sportmemorandum dat in oktober 2007 is ondertekend. Daarin sporen beide landen de Europese Commissie aan te komen met maatregelen die het karakter van de sport in Europese lidstaten behouden, onder andere door de nationale competities te beschermen tegen commerciële belangen en de invloed van de markt. Tijdens de bijeenkomst in Nyon wordt ingegaan op de rol die sportbonden hierbij zelf kunnen vervullen.

Op donderdagavond is staatssecretaris Timmermans in Parijs, waar hij samen met de Franse minister van Cultuur Christine Albanel eregast is op de jaarlijkse Tulpenreceptie. Deze viering van Koninginnedag staat in het teken van de restauratie van het 'Collège Néerlandais' te Parijs. Het gebouw is in 1927 ontworpen door de Nederlandse architect Willem Marinus Dudok en in 2005 uitgeroepen tot historisch monument.

Noot voor redacties (