Deelgemeente Oud-West Amsterdam


DB verleent milieuvergunning voor cultureel centrum

24 april 2008

Persbericht

24 april 2008

Verbouwing Hallencomplex start in juni
DB verleent milieuvergunning voor cultureel centrum

Het Dagelijks Bestuur van Oud-West heeft besloten om een milieuvergunning te verlenen voor het realiseren en exploiteren van het cultureel uitgaanscentrum in de voormalige tramremise aan de Tollensstraat 60-62. De verbouwing van het Hallencomplex start in juni. Naar verwachting opent het cultureel uitgaanscentrum eind 2009 haar deuren. Het complex biedt een breed en gevarieerd aanbod aan culturele voorzieningen, zowel voor bewoners van Oud-West als daarbuiten.

Stadsdeelvoorzitter Hans Weevers: "De milieuvergunning regelt veel zaken die voor omwonenden van belang zijn zoals openingstijden en overlast. Samen met het overlastconvenant hebben we nu een reeks van afspraken om het beheer van het Hallencomplex en de omgeving goed te regelen. Daar ben ik blij mee. Maar vooral ben ik blij met dit unieke uitgaanscentrum."

Milieuvergunning
In de milieuvergunning voor het cultureel uitgaanscentrum staan voorschriften over onder andere openingstijden, geluidsoverlast, geurhinder, luchtkwaliteit, afvalverwerking en energie- en watergebruik. Onder deze voorschriften mag de realisatie en exploitatie van het cultureel uitgaanscentrum plaatsvinden.

Cultureel uitgaanscentrum
Het Hallencomplex ligt nu nog verborgen in het centrum van Oud-West. Het is een voormalige tramremise van het GVB en heeft de status van rijksmonument. Dit prachtig stukje industrieel erfgoed wordt de nieuwe culturele hotspot van Amsterdam. In het centrum komen onder andere een theater, filmtheater, jeugdcircus en horeca. Ook de openbare bibliotheek krijgt er een plek. De verbouwing van het complex start in juni. Eind 2009 gaat het cultureel centrum open.

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jennie Monquil, communicatieadviseur, T (020) 252 3506 / 06-2844 2642, e-mail j.monquil@oudwest.amsterdam.nl