Stern Groep


Jaarrapport Stern Groep: oproep aan politiek om evenwichtig beleid. Overname afgerond.

Oproep
Stern Groep doet in het Jaarrapport 2007 een oproep aan de politiek tot grotere zorgvuldigheid in de besluitvorming. De overheid neemt maatregelen die de autobranche en de autoberijders direct raken, hoewel de gevolgen daarvan vaak niet zijn te overzien. Daarom moet er bij de besluitvorming niet alleen een milieueffectrapportage worden uitgevoerd maar ook een sociaal-economische effectrapportage, waarin de belangen van alle betrokken groeperingen, ondernemingen, klanten, werknemers, toeleveranciers en de overheid zelf worden meegewogen. Morgen, 25 april, wordt het jaarrapport van Stern Groep op de website www.stern.nl gepubliceerd. Vanaf 6 mei a.s. is de gedrukte versie beschikbaar.

Overname twee Volkswagen/Audi vestigingen afgerond Op 31 januari jl. heeft Stern Groep bericht over de voorgenomen verdere uitbreiding van haar autodealernetwerk. De toen aangekondigde overname van Volkswagen/Audi dealer Pouw te Zaandam en haar servicedealer De Vries en Van Slooten in Amsterdam-Noord is heden geëffectueerd. Beide vestigingen zijn toegevoegd aan Heron Auto, het onderdeel van Stern Groep dat de merken Volkswagen en Audi voert en dat daarmee een mooi aaneengesloten bewerkingsgebied in oostelijk Noord-Holland realiseert (Hoorn, Enkhuizen, Purmerend, Volendam, Zaandam en Amsterdam-Noord).

Uitbreiding SternLease
SternLease heeft met de overname van een tweetal kleine leasemaatschappijen de leasevloot uitgebreid tot 4.750 voertuigen.

Cijfers eerste kwartaal op 22 mei a.s.
De resultaten van het eerste kwartaal 2008 zullen worden bekend gemaakt vóór de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die op 22 mei a.s. wordt gehouden om 10.30 uur ten kantore van de vennootschap.