Siemens

Persbericht

0804.052

Den Haag, dinsdag 22 april 2008

Siemens EcoPlus premieactie

Siemens beloont energiebewuste consumenten

Siemens is als wereldwijd technologiebedrijf al jaren in verschillende sectoren actief om oplossingen te ontwikkelen voor het terugdringen van energieverbruik. Zo ontwikkelt het onder andere biomassa-energiecentrales, levert het systemen voor wind- en zonne-energie en ontwikkelt het energiezuinige
klimaatbeheersingssystemen voor bedrijfscomplexen. Siemens Consumer Products (CP) levert een belangrijke bijdrage door voortdurend te innoveren op het gebied van energiezuinigheid van huishoudelijke apparatuur. Niet alleen ontwikkelde CP een meest energiezuinige collectie, EcoPlus genaamd; het gaat nu nog een stapje verder. Consumenten worden met een aantrekkelijke premie gestimuleerd te kiezen voor EcoPlus-inbouwapparatuur.

Siemens CP zet zich in om het energieverbruik in huishoudens zoveel mogelijk terug te dringen door meer energiezuinige en innovatieve producten te ontwikkelen. In een wereld waarin 6,8 miljard mensen wonen, is dit een bittere noodzaak geworden. Moderne huishoudelijke apparaten zijn tegenwoordig al vele malen zuiniger geworden ten opzichte van de jaren 90, maar het totale energieverbruik van huishoudens in Nederland neemt toch nog steeds toe. Per huishouden zijn er nu meer apparaten aanwezig en wordt de apparatuur intensiever gebruikt. Daarnaast is het aantal eenpersoonshuishoudens flink gegroeid. Een mooie uitdaging voor Siemens om nog zuiniger apparatuur te ontwikkelen.

EcoPlus
De EcoPlus-collectie bestaat uit bijna 60 producten, waaronder (stoom)ovens, inductiekookplaten, koel/vriesapparatuur, afzuigkappen en afwasautomaten. Nog voor de zomer zal Siemens haar inbouwprogramma koel-/vriesapparatuur verder uitbreiden met A++ koelers en heeft daarmee het grootste A++ inbouwprogramma van de markt. Een A++ koelkast verbruikt tot 45% minder energie dan een A-apparaat met gelijke inhoud en uitrusting. Ook bij vrijstaande apparatuur is een grote EcoPlus collectie samengesteld. Dit najaar zal daar onder andere een A-label wasdroger aan toegevoegd worden.

Denk groen!
Steeds meer consumenten laten energieverbruik meetellen in hun aanschafbeslissing. Maar nog lang niet iedereen doet dat. Graag maken wij de keuze voor een energie- en milieubesparend inbouwapparaat door middel van een bijzondere actie aantrekkelijk voor de consument.

EcoPlus actie voor inbouwapparatuurEen interessante selectie meest energiezuinige apparaten wordt voorzien van het speciale EcoPlus-label. Als de consument in de periode vanaf 21 april tot en met 31 augustus 2008 minimaal 5 inbouwapparaten in één keer van Siemens aanschaft, ontvangt hij/zij

voor alle EcoPLus apparaten een premie van Siemens van maar liefst 50 per apparaat. Het bedrag wordt op bank- of girorekening gestort.